Ann van Elsen presenteert het nieuwe 'Singl3s' op VIJF

dinsdag 18 juni 2013

Je kon hier al eerder lezen dat VIJF dit najaar een nieuwe datingshow zou brengen. In 'Singl3s' gaan drie jonge vrouwen op zoek naar hun ideale man. En ze kunnen kiezen uit maar liefst... 100 vrijgezellen. Dinsdag maakte VIJF bekend dat Ann Van Elsen alles in goeie banen zal gaan leiden.

Ann Van Elsen is na de zomer op VIJF de gastvrouw van het gloednieuwe datingprogramma 'Singl3s'. Drie jonge Vlaamse vrouwen, alle 3 ‘Singl3’, trekken zich nog eind deze maand samen terug in een huis voor een date-marathon die Vlaanderen dit najaar in de ban zal houden. Uit de honderd mannen die de komende weken en maanden langskomen voor open audities, houdt elke single uiteindelijk één man over: is hij hun ware? '“En de wegen van liefde zijn - zoals we allemaal wel al hebben ervaren - ondoorgrondelijk'”, zegt Ann Van Elsen. “'In dit nieuwe programma staan de liefdesqueestes van de drie jonge vrouwen centraal, duimen op een goede afloop voor elk van hen doe ik alvast met beide handen.'”

Ann Van Elsen gastvrouw van 'Singl3s'
'Zelf heb ik nooit echt in het datingcircuit gezeten, maar enkele van mijn vriendinnen - bijzonder knappe en intelligente vriendinnen waarover ik me steeds weer verbaas dat ze nog single zijn- daten wel”', zegt gastvrouw Ann Van Elsen, die de komende weken en maanden druk in de weer is met de opnames van dit nieuwe VIJF-najaarsprogramma. “Niets is plezanter dan de dateverhalen van vrouwen te horen op ladies nights, de hoogtepunten, de flaters, de extreem grappige gebeurtenissen.” Dat Ann Van Elsen nu ook op VIJF een luisterend oor kan zijn voor de drie singl3s vind ze bijzonder fijn: “'Hun liefdesbelevenissen aanhoren, de juiste vragen stellen, meeleven met hen en hopen met hen op een 'ze leefden nog lang en gelukkig'-einde. Al is dat geen must, want we blijven ook bij VIJF met de beide voetjes op de grond en kennen de wereld rondom ons maar al te goed.”'

De Vlaamse 'Singl3s'
Katinka (22), Jessy (31) en Alizé (23) storten zich acht weken lang op die ene opdracht: in Vlaanderen de man van hun dromen vinden. VIJF wil dat de drie dames tijdens de opnames in alle rust hun liefdeszoektocht kunnen volbrengen en geeft daarom pas meer details en foto’s van de dames vrij nadat de opnames volledig ingeblikt zijn. Eind augustus dus pas een gezicht voor de dames, nu wel al een korte kennismaking met hen.

Katinka woont in het Antwerpse en werkt bij een financiële instelling. Ze is het kind van gescheiden ouders en hecht precies daarom veel belang aan de traditionele familiewaarden. Voor deze klassieke schoonheid is de speeltijd voorbij. Katinka’s ridder op het witte paard gaat voor een huisje-tuintje-boompje-beestje-all-in.

Jessy is een Antwerpse single mama die haar drukke job als zaakvoerster van een horecazaak combineert met het moederschap. Deze pittige beauty heeft het gemaakt in het leven én ze geniet van haar geweldige zoon. Jessy heeft alles om gelukkig te zijn, op die bijzondere, ambitieuze man van haar leven na dan toch.

Alizé, grafisch vormgeefster en studente webdesign, woont nog in Henegouwen bij haar ouders, maar niet voor lang meer. Deze stijlvolle workaholic combineert een deeltijdse job als grafisch vormgeefster met haar studie webdesign, en hoopt op een carrière bij een vrouwenblad. Haar droomprins is exotisch, apart en hij staat als een sterke man achter een sterke vrouw.

Internationaal format, Vlaamse zoektocht
VIJF vond inspiratie voor 'Singl3s' bij het Israëlische productiehuis Keshet, dat op Channel 2 in Israël een marktaandeel haalde van 40,2 procent met deze realityshow. Ook het Verenigd Koninkrijk maakte een eigen versie van deze datingshow. Op ITV2 was in de eerste reeks van ‘'Girlfri3nds’' te zien hoe brunette Laura, blondine Sarah en de zwartharige Amy hun liefdesqueeste beleefden. Een tweede reeks is daar nu in de maak. Het datingprogramma werd verder ook aangekocht door tv-zenders in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg. De Vlaamse 'Singl3s' wordt - net zoals alle afleveringen van ‘'Komen Eten'’ en '‘Astrid in Wonderland'’ - intern bij VIJF geproduceerd door de ervaren redactie en opnameploegen van SBS Belgium.

Na de zomer drie Vlaamse avonden ’op VIJF
'Singl3s' zal dit najaar te zien zijn op VIJF, samen met de nieuwe Vlaamse reeks waargebeurde verhalen in die andere lokale VIJF-productie 'Alles uit Liefde'. Met Bieke Ilegems in 'Straffe Verhalen', het vertrouwde 'Huisdokter'-duo Peter Van Asbroek en Michèle Van Sebroek, Jani Kazaltzis in een nieuw seizoen van 'Zo Man Zo Vrouw', en Astrid Bryan met nieuwe avonturen in haar 'Wonderland' brengt VIJF dit najaar drie avonden waarbij de hele avond Vlaamse programma’s in prime time en laatavond centraal staan. Met zowel nieuwe als vertrouwde lokale programma’s en met de populaire buitenlandse series en Hollywoodfilms biedt VIJF opnieuw een vrouwelijk, eigenzinnig, emotievol én grappig televisienajaar.



Lees ook:
VIJF maakt eigen versie van 'Girlfri3nds' (filmpje!)

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
VIJF

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers