Al 50.000 juryleden in de grootste volksjury van Vlaanderen

dinsdag 21 februari 2023
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2023

Al 2 weken lang is Vlaanderen op zoek naar de moordenaar van de gerenommeerde topchoreograaf Samuel Indria. Via hetverdict.be speuren al meer dan 50.000 juryleden ​ samen ​ met gerechtsjournaliste Eliza Beekmans mee naar de vraag of Eveline Van Laecke schuldig is aan de dood van haar mentor of zijn er andere verdachten in deze complexe moordzaak?

Dag drie van het assisenproces focust op het gerechtelijk onderzoek van de speurders naar de moord op Samuel Indria. We zien beelden van de ondervraging van Eveline Van Laecke, en van de reconstructie van de avond van de moord, waaruit duidelijk blijkt dat de beschuldigde liegt over haar alibi. Als afleidingsmanoeuvre tracht advocaat Bregt Craps in zijn verdediging zijn peilen op de onderzoekers te richten, die hij tunnelvisie verwijt. Volgens hem zijn er verschillende andere verdachten in deze zaak wiens alibi en motieven onvoldoende onderzocht werden, en zijn de speurders veel te snel geweest in hun veroordeling van Van Laecke. Uit getuigenissen van de wetsdokter en de onderzoeksrechter blijkt echter dat alle DNA-sporen wel degelijk in de richting van de beschuldigde danseres wijzen.


Anna Senden legt op haar beurt Eveline Van Laecke op de rooster over haar kinderwens, een onderwerp waarover zij weigerde te praten tijdens de ondervragingen. Wilde Van Laecke graag een kind van haar minnaar? Had hij haar dat beloofd? En kwam haar kinderwens naar boven na haar gedwongen ontslag als primaballerina? De vragen van de procureur doen Eveline terugdenken aan haar relatie met Samuel, en aan de band met haar beste vriend, de homoseksuele danser Aaron Dewilde, die haar destijds vergezelde naar de dokter om haar vruchtbaarheid te laten onderzoeken. ​ ​

'Assisen', woensdag 22 februari om 21.00 op Play4 en GoPlay.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers