Acteurs uit 'De Bende van Jan De Lichte ' uiten frustraties

donderdag 25 juli 2019

De opnames dateren van 2016 en 2017. Vorig jaar werd de trailer gelost en kreeg de serie haar wereldpremière op Film Fest Gent. Maar wanneer VTM 'De Bende van Jan De Lichte' zal uitzenden, is koffiedik kijken.

'De Bende van Jan De Lichte' is een prestigieuze historische VTM-reeks naar een werk van Louis Paul Boon. De cast bestaat uit onder meer Matteo Simoni, Ruth Beeckmans, Charlotte Timmers en Tom Van Dyck. En vooral die laatste is het beu dat de uitzending van de serie op zich laat wachten. Vorige week nog liet hij dat merken in 'Vive le Vélo' op Eén. En naar verluidt is ook hoofdrolspeler Matteo Simoni (Jan De Lichte) 'not amused'.


Een anonieme acteur zegt in 'Het Laatste Nieuws' dat hij de frustratie begrijpt. 'we zijn allemaal enorm benieuwd, hé. En we vragen ons af: wanneer krijgen we het resultaat van ons werk eindelijk te zien?'

Bij VTM verdedigen ze zich. 'Prestigieuze fictie als 'De Bende van Jan de Lichte' is peperduur geworden. Dus moet het moment van uitzending zeer goed gekozen zijn. De reeks moet de allerbeste plaats in het programmaschema krijgen', vertelt VTM-persverantwoordelijke Peter Van Camp. Of 'De Bende van Jan De Lichte' dit najaar wordt uitgezonden, kan hij niet zeggen. De najaarsprogrammering van VTM wordt midden augustus bekend gemaakt.

VTM worstelde in het verleden al wel meer met fictie. Zo was er 'Cordon 2' dat enkele jaren terug volledig de mist in ging en amper kijkers haalde terwijl de eerste reeks het wel goed had gedaan. VTM wil echter kwalitatieve fictie blijven maken die liefst nog zoveel mogelijk kijkers haalt ook. Dat ze dus aarzelen om een dure serie als 'De Bende van Jan De Lichte' uit te zenden, is niet echt verwonderlijk. Stel dat de serie te weinig kijkers haalt, dan betekent dat ook minder inkomsten uit advertenties. Een financiële kater is dan niet uitgesloten.

Er ligt in Vilvoorde overigens nog wel meer fictie op de plank. Zo is het tweede seizoen van 'De Bunker' nog altijd niet uitgezonden en ligt er ook nog een serie met Nathalie Meskens stof te vergaren.

Midden augustus weten we welke fictiereeks(en) in het najaarsschema van VTM zullen zitten.

Bron: Het Laatste Nieuws - eigen bericht


Lees ook:
'De Bende van Jan de Lichte' in wereldpremière op Film Fest Gent - VIDEO

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers