Achter de schermen bij de huisdokter in nieuw VIER-programma 'Dag Dokter'

dinsdag 19 januari 2021

Sinds de uitbraak van het coronavirus lijken andere ziektes en kwaaltjes op miraculeuze wijze van de aardbodem verdwenen. Maar vóór de pandemie ging de Vlaming wel eens vaker naar de huisdokter.

In de nieuwe dagelijkse reeks 'Dag Dokter' volgt VIER in de vooravond 14 huisdokters in precoronatijd een hele week lang vanop de eerste rij, zowel bij hun consultaties en hun huisbezoeken als in hun privéomgeving. Van de dag die begint met het opstaan van de ene dokter, tot ‘s avonds laat wanneer een andere dokter het licht uitdoet.


De cases zijn soms erg banaal, maar minstens even vaak worden ze geconfronteerd met de bittere ernst van een zware ziekte of zelfs een overlijden. Ook de dokters zelf zijn zeer uiteenlopend: van een jonge dokter die net afgestudeerd is tot de ervaren 'meneer doktoor' die geen afscheid kan en wil nemen van zijn passie. Of het beroep van huisdokter er ooit nog hetzelfde zal uitzien, is nog maar de vraag...

De dokters komen uit alle uithoeken van Vlaanderen: Christophe Depamelaere (Wingene), Karin Campens (Harelbeke), Caï Lesaffer (Gent), Stephan Heyman (Tielrode), Anke Houtman (Aalst), Michiel Panhuysen (Vinderhoute), Nicolaas Vanderhoydonck (Antwerpen), Ruth Van Haelst (Westerlo), Peter Van Breusegem (Brussel), Bart Donders (Sint-Gillis), Bert Aertgeerts (Wilsele), Rachel Mandungu (Leopoldsburg), Jasmine Buelens (Gingelom), Rudi Thys (Bilzen).

'Dag Dokter', vanaf maandag 1 februari van maandag tot donderdag in de vooravond op VIER.


Lees ook:
The dealers are back in business: nieuw seizoen 'Stukken van Mensen' staat klaar!

DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers