ABC draait piloot van Amerikaanse 'Salamander'

donderdag 2 februari 2017

Nadat vorig jaar werd bekendgemaakt dat het Amerikaanse ABC Studios de remakerechten op de Eén-dramareeks 'Salamander' had verworven, heeft ABC deze week aangekondigd dat de opnames van een pilootaflevering binnenkort van start zullen gaan.

Het verhaal van de 'Salamander' remake draait rond een briljante maar misantropische ingenieur die met de hulp van een agent van Homeland Security een bankoverval probeert op te lossen. Deze overval, waarbij 66 strategisch gekozen kluizen worden leeggeroofd, zet een reeks afpersingen in gang die deel lijken uit te maken van een groter complot...


Ervaren schrijvers Jeff Pinkner ('Lost', 'Fringe'), Andre Nemec ('Zoo', 'Life on Mars'), Josh Applebaum ('Mission Impossible', 'Alias') en Scott Rosenberg ('Con Air', 'Happy Town') nemen de ontwikkeling van de Amerikaanse 'Salamander' voor hun rekening. De productie is in handen van ABC Studios in co-productie met het Israëlische Keshet en Duitse Beta Film.

Eerder was de Vlaamse 'Salamander' al te zien in meer dan 30 landen, waaronder ook in het Verenigd Koninkrijk op BBC4. Momenteel werkt Skyline Entertainment aan een tweede seizoen van de reeks voor Eén.

Professor T. maakt Duits debuut
Terwijl bij ons het tweede seizoen van 'Professor T.', met Koen De Bouw als Professor Jasper 'T.' Teerlinck, sinds kort afgelopen is, gaat de Duitse remake van de Eén-crimireeks vanaf zaterdag 4 februari van start op ZDF. De remake, met acteur Matthias Matschke als Professor Jasper 'T.' Thalheim in de hoofdrol, werd op vraag van ZDF ontwikkeld door Skyline Entertainment, producent van de Vlaamse 'Professor T.'. Onder leiding van regisseur Thomas Jahn vonden vorig jaar het gros van de binnen- en buitenopnamen plaats in en rond Antwerpen.

In december 2016 ging de Franse 'Professeur T.' reeds van start op RTBF en zal binnenkort ook zijn opwachting maken op TF1 in Frankrijk. Skyline Entertainment is op dit moment volop bezig met de productie van het derde seizoen van 'Professor T.' voor Eén.

'Professor T.' kon rekenen op financiële steun via de Tax Shelter maatregel van minister Sven Gatz.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers