'71° Noord' is terug! Maak kennis met de 10 deelnemers

vrijdag 11 december 2009

Vijf bekende Vlamingen en vijf bekende Nederlanders gaan in het hoge Noorden een bikkelhard gevecht aan met de natuur…, met elkaar…, en met zichzelf. Ze trotseren de ijzige kou en trekken dwars door Noorwegen Ze moeten hun grenzen aftasten én verleggen.Ze beginnen met z'n tienen. Maar slechts twee van hen zullen de Noordkaap bereiken en strijden om de overwinning. Dat is '71° Noord', vanaf zondag bij vtm.

Bij '71° Noord' moeten de deelnemers als team in primitieve en ijskoude omstandigheden overleven, maar de extreem zware tocht over 2500 kilometer is ook een onverbiddelijke afvallingsrace. Elke week valt iemand af door de stemmen die hij of zij van hun mede-avonturiers ontvangt.


Slechts twee van de tien bekende gezichten bereiken uiteindelijk de Noordkaap. Eén daarvan wordt de winnaar en neemt de felbegeerde '71° Noord'-trofee mee naar huis. Elke week onderneemt het team een nieuwe etappe naar een nieuwe locatie. In elke aflevering staat een opdracht en een competitie-moment op het menu. Ook hun overlevingsskills in de sneeuw komen aan bod.

Leki en Ruben presenteren!
Het programma wordt gepresenteerd door Karoline Kamosi en haar Nederlandse collega Ruben Nicolai. Karoline kennen we als zangeres en als presentatrice. Onder de noemer 'Leki & The Sweet Mints' brengt ze samen met haar ‘soul’-rijke achtergrondzangeressen momenteel retropop op het podium. Haar presentatiehoofdstuk begon ze bij JIM.

Ruben verwierf bekendheid met het populaire BNN-programma ‘De Lama’s’ en presenteerde op Nederland 3 het AVRO-programma ‘Wie is mijn ex?’ '71° Noord' is in Vlaanderen te zien zijn bij vtm en in Nederland bij de Avro op Nederland 3.

Concept
Bij '71° Noord' moeten de deelnemers als team in primitieve en ijskoude omstandigheden overleven, maar de extreem zware tocht over 2500 kilometer is ook een onverbiddelijke afvallingsrace. Elke week valt iemand af door de stemmen die hij of zij van hun mede-avonturiers ontvangt. Slechts twee van de tien bekende gezichten bereiken uiteindelijk de Noordkaap. Eén daarvan wordt de winnaar en neemt de felbegeerde '71° Noord'-trofee mee naar huis.

Elke week onderneemt het team een nieuwe etappe naar een nieuwe locatie. In elke aflevering staat een opdracht en een competitie-moment op het menu. Ook hun overlevingsskills in de sneeuw komen aan bod.

Vlaamse Kandidaten

  • Thomas Van Hemeledonck (26/01/71)
    Beroep: nieuwsanker en reporter voor 'Het Nieuws' bij vtm en presentator van het actualiteitenmagazine 'Telefacts'.

    Sinds 1 maart 2008 is Thomas anker van ’Het Nieuws’ bij vtm. Voordien werkte hij eveneens op de vtm-nieuwsdienst als reporter voor 'Telefacts' en was hij correspondent in de Verenigde Staten. Eén van zijn belangrijkste wapenfeiten daar was de verslaggeving van de orkaan Katrina in New Orleans.
  • Stan Van Samang (19/03/1979)
    Beroep: zanger/acteur

    Stan raakte bekend als acteur door zijn rol als Kevin De Kesel in 'Wittekerke' van 2001 tot 2007. Hij speelde eveneens mee in films als 'Windkracht 10' en 'Vermist'. Stan vertolkte ook rollen in 'Sedes En Belli', 'Flikken' en 'Rupel'. Hij nam deel aan 'Steracteur Sterartiest' op Eén en won de wedstrijd. Dat leverde hem een platencontract op. Hij brengt Engelstalige pop- en rocknummers. Hij is momenteel ook te zien in de telenovelle 'David' bij vtm.
  • Anouk Lepere (13/02/1979)
    Beroep: internationaal topmodel

    Anouck Lepère liep in 2000 haar eerste modeshow in Parijs. Ze werkte onder meer met topfotografen als Steve Meisel en stond op de covers van Vogue, Harpers Bazaar en Marie Claire. Momenteel werkt ze voor het modellenbureau IMG Models in New York. Ze is het gezicht van de Japanse cosmeticagigant Shiseido. Ze behoort tot de top tien van de wereld en verdeelt haar tijd tussen haar woonplaats Londen en New York. Onlangs werd bekendgemaakt dat ze in het huwelijk zal treden met de Britse uitgever Jefferson Hack, de ex van Kate Moss.
  • Eline De Munck (22/1/1988)
    Beroep : Actrice/zangeres/presentatrice

    Eline raakte vooral bekend door haar rol als Nathalie Mutsaerts in 'LouisLouise'. Deze succesvolle telenovelle liep van september 2008 tot juni 2009 bij vtm. Sinds enkele maanden is ze VJ bij JIM. Eline nam ook deel aan het programma 'Steracteur Sterartiest', waar ze een derde plaats behaalde. Dit jaar startte Eline ook met een eigen muzikaal project Ellektra. Haar eerste single onder deze naam was het succesvolle ‘Real Love’.
  • Flor Koninckx (22/06/1952)
    Beroep: politicus/verkeersspecialist

    Flor Koninckx is gewezen commandant bij de Rijkswacht en later bij de Federale Politie (van 1989 tot 2004). In Vlaanderen kreeg hij vooral bekendheid als presentator, die in de rubriek 'Kijk Uit' op de openbare omroep jarenlang uitleg verschafte over verkeersveiligheid. In 2004 stapte Flor over naar de politiek en werd meteen verkozen in het Vlaams parlement. Hij was ook gemeenschapssenator. Momenteel is Flor schepen en OCMW-voorzitter in Diest.

Nederlandse kandidaten

  • Christijan Albers (16/04/1979)
    Beroep: autocoureur

    Christijan Albers reed 3 seizoenen mee in de Formule 1, onder meer voor de teams van Minardi en Spyker. (van 2005 tot 2007). Hij begon op jonge leeftijd met karten en werd in 1997 Nederlands kampioen. Vanaf 1998 reed hij ook in de Formula 3000-series. Momenteel woont Christijan in Monaco.
  • Stacey Rookhuizen (15/03/1986)
    Beroep: platenbaas.
     
    In 2002 richtte ze haar eigen platenmaatschappij op, Stacey Records, om onbekend talent de mogelijkheid te bieden een eigen cd uit te brengen. In juni 2009 werd Rookhuizen in de Elsevier ogenomen in de lijst van 'vijftig grootste beloften voor de toekomst.' Ze zetelde in 2009 ook in de jury van de talentenjacht 'X-Factor'.
  • Dick Jol (29/03/1956)
    Beroep: ex-scheidsrechter en ex-profvoetballer
    Kinderen: vader van 1 zoon en 1 dochter
    Samenwonend
    Dick Jol speelde als profvoetballer nog bij KV Kortrijk. In 1992 werd hij fulltime scheidsrechter. Hij floot ook internationale wedstrijden, onder meer de finale van de Champions League in 2001 tussen Bayern München en Valencia CF.
  • Cystine Carreon (5/9/1973)
    Beroep: actrice en musicalster

    Cystine is van Filippijnse afkomst en verhuisde in 1978 naar Nederland, waar ze nu bijzonder actief is als actrice en tevens in musicals. In Vlaanderen is Cystine vooral bekend om haar rol als Tippi Wan in 'Gooische Vrouwen'.
  • Irene Van de Laar 04/12/1968
    Beroep: presentatrice

    Irene van de Laar begon haar carrière als fotomodel. In 1994 werd ze verkozen tot Miss Holland en datzelfde jaar vertegenwoordigde ze Nederland op de Miss Universe verkiezing in Manilla. Ze werkte tien jaar als model en stapte dan over naar de televisie : ze presenteerde programma’s op SBS6 en RTL5

'71° Noord', vanaf zondag 13 december bij vtm.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers