32.000 meter stippenlijn tegen pesten

zaterdag 18 februari 2023
Foto: © VRT 2023

Vlaanderen en Brussel trokken afgelopen weken de lijn tegen pesten. Tijdens de Vlaamse week tegen pesten was er aandacht voor het thema op MNM, Radio2 en Ketnet.

De drie merken van de VRT riepen jong én oud op om een stippenlijn te vormen tegen pesten, dat resulteerde maar liefst in 32.000 meter stippenlijn. Een krachtig signaal om pesten een halt toe te roepen. Vandaag sloten Radio2, MNM en Ketnet de Vlaamse week tegen pesten af met een bezoekje aan Aarschot waar de inwoners de langste stippenlijn vormden en Lotte en Francisco het themanummer 'Dromen' live brachten.


Volgend jaar wil VRT het nog groter aanpakken en resoluut de lijn trekken tegen pesten. Daarom maken we in 2024 een live stippenlijn van maar liefst 250 kilometer, dwars door Vlaanderen, van aan de kust tot in het verste punt van Limburg! We rekenen dan ook op iedereen die tegen pesten is om mee te doen. Elke gestipte helpende hand is nodig!

'Jong en oud trokken de afgelopen weken massaal de lijn tegen pesten. Want actie blijft broodnodig. Met VRT willen we het thema op de kaart zetten en daarom willen we volgend jaar echt iedereen engageren om de lijn te trekken tegen pesten. Hopelijk tot dan?', aldus Lotte, Francisco, Sarah, Brahim en Karolien.

Bekend Vlaanderen stipt mee tegen pesten
De afgelopen weken kon je de vier stippen tegen pesten massaal zien opduiken bij bekend Vlaanderen. Onder anderen Pommelien Thijs, Laura Tesoro, Nachtwacht, Metejoor en vele anderen lieten zich trots zien met de vier stippen.

De Vlaamse week tegen pesten
De Vlaamse week tegen pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet, Radio2, MNM en WAT WAT. De actie vindt dit jaar al voor de elfde keer plaats. De Vlaamse week tegen pesten wordt telkens georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie, dit jaar van vrijdag 10 februari tot zaterdag 18 februari. Via de organisatie van de Vlaamse week tegen pesten biedt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten alle betrokkenen een platform om hun initiatieven aan de buitenwereld te tonen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

SBS6 Kleurt Oranje

Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp geven elke dag hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers