14 Ensornominaties voor Canvas-reeks 'Albatros'

woensdag 6 januari 2021

De Canvas-reeks 'Albatros' is maar liefst 14 keer genomineerd voor de 11e editie van de Ensors. Dat maakte het Filmfestival van Oostende bekend deze namiddag.

De uitreiking zal op 23 januari te volgen zijn op Canvas. 'Albatros' zal vanaf 15 februari uitgezonden worden op Canvas en ook integraal beschikbaar zijn op VRT.nu.


Ontdek hier de nominaties voor 'Albatros':

- Beste TV-serie
- Beste Regie TV-serie (Wannes Destoop)
- Beste Scenario TV-serie (Wannes Destoop, Dominique Van Malder, Tom Dupont en Gilles Coulier)
- Beste Acteur Benny Claessens
- Beste Acteur Dominique Van Malder
- Beste Actrice Janne Desmet
- Beste Actrice Isabelle Van Hecke
- Beste D.O.P. (Dries Delputte)
- Beste Art Direction (Philippe Bertin)
- Beste Make-up (Labhise Allara M.C.)
- Beste Kostuum (Catherine Marchand)
- Beste Montage (Tom Denoyette)
- Beste Muziek (Pieter Van Dessel & Lennert Coorevits)
- Beste Sound Design (Fabian Pochet)

Over 'Albatros'
Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp 'Albatros' niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. Ze worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkijken, zelf niet te vertrouwen lijkt en een duister geheim met zich blijkt mee te dragen.

De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te verzamelen met Vlaams en Waals talent. Dominique Van Malder ('Radio Gaga'), Ruth Beeckmans ('Studio Tarara'), Benny Claessens ('Undercover'), François Neycken ('Ennemie Public'), Hilde Destoop ('Steve+Sky'), Isabelle Van Hecke ('Bevergem'), Marjan De Schutter ('Professor T'), Thierry Janssen ('La Trêve'), Titus Muizelaar en Jeroen Tillmans vertolken de tien zwaarlijvigen die het gevecht aangaan met hun overgewicht. Het team van onconventionele coaches van het kamp wordt gespeeld door Tom Ternest ('Eigen Kweek'), Janne Desmet ('Studio Tarara') en Joris Hessels ('Radio Gaga').

'Albatros' is een productie van Gilles De Schryver, Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede en Canvas met de steun het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, Wallimage en de Belgische Tax Shelter maatregel. De reeks is nu te zien op Streamz en zal vanaf 15 februari 2021 ook uitgezonden worden op Canvas en integraal beschikbaar zijn op VRT.nu.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers