Zondag ontvangt Apeldoorn 'Dijkstra en Evenblij Ter Plekke'

zaterdag 30 september 2023
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Het NPO Radio 1-programma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zendt aanstaande zondagavond uit vanuit 'Gigant' in Apeldoorn. Daar praten presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij onder meer over de omstreden sluiting van Kroondomein Het Loo.

Het uitgestrekte natuurgebied is de komende drie maanden voor het publiek gesloten.


Met historicus Richard Schuurman gaat het over de aanslag op de SS-baas Rauter bij de Woeste Hoeve in 1945. De Duitsers schoten als represaille zo’n 300 gevangenen dood. Oud-international en oud-Apeldoorner Edward Sturing haalt herinneringen op aan de Apeldoornse Boys en aan Peter Bosz.

Verder gaat het over de huisvesting van alleenstaande minderjarige vluchtelingen in het dorp Beekbergen, ook gemeente Apeldoorn.

Frank en Erik staan ook stil bij de dichter F.Starik, wiens wieg in Apeldoorn stond Subterranean Street Society verzorgt de live muziek. De band is een Deens-Nederlands driemanschap met wortels in Apeldoorn.

'Dijkstra en Evenblij Ter Plekke', tussen 20.00 en 22.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers