Zelfvertrouwen en trots na behandelingen in 'Lelijke Eendjes'

zondag 14 januari 2018

Nageroepen worden, onzekerheden en gehinderd worden door een opvallend uiterlijk. Lieke van Lexmond spreekt in het derde seizoen van 'Lelijke Eendjes', vanaf maandag 15 januari bij RTL 5, mensen die het gevoel hebben dat hun uiterlijk een schaduw over hun leven werpt.

Een team van cosmetisch chirurgen helpt hen, zodat ook zij uiteindelijk met zelfvertrouwen en trots door het leven kunnen.


In de eerste aflevering wordt de eeneiige tweeling Kimberley en Chantal behandeld aan hun neus, die ze ‘groot en bobbelig’ vinden. Spiegels vermijden lost in dit geval niets op, want door hun identieke uiterlijk worden ze ook dan geconfronteerd met hun looks. Miranda wordt behandeld aan een vetbobbel op haar venusheuvel, die ze overhield nadat ze op eigen kracht 45 kilo is afgevallen.

Leoni en Ilona kampen met haarproblemen. Leoni heeft door een auto-immuumziekte een teruggetrokken haargrens. Spontaan op de foto gaan doet ze niet en zelfverzekerd voelt ze zich allang niet meer. Ilona voelt zich vanwege haar overbeharing totaal niet vrouwelijk. Sinds de puberteit scheert ze zich dagelijks om onder andere haar baardgroei te verbloemen.

Ook de 27-jarige Soumaya gaat gebukt onder haar opvallende uiterlijk. Als ze lacht is er veel tandvlees te zien. Opmerkingen als 'paardenbek' of 'Heb je een kunstgebit?' hebben haar erg onzeker gemaakt. Om te voorkomen dat mensen haar 'gummy smile' zien, houdt ze haar mond liever dicht.

Het specialistische team van ‘Lelijke Eendjes’ helpt deze en andere deelnemers om de toekomst rooskleurig in te zien.

'Lelijke Eendjes' wordt geproduceerd door Strix in samenwerking met Velthuis kliniek.

'Lelijke Eendjes', vanaf maandag 15 januari om 20.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers