Winnaar van de RadioRing bekend

vrijdag 27 januari 2023
Foto: © AVROTROS 2022

'Somertijd' (Radio 10) is gekozen tot beste radioprogramma van het jaar en wint de Gouden RadioRing. Donderdag is de felbegeerde prijs door Erik de Zwart aan Rob van Someren uitgereikt tijdens de 17e editie van de RadioRing.

Het programma was nog in de race met 'Aan De Slag!' (NPO Radio 2 / AVROTROS), 'Adres Onbekend' (NPO Radio 5 / KRO-NCRV), 'KINKSTART' (KINK) en 'Spijkers Met Koppen' (NPO Radio 2 / BNNVARA). AVROTROS organiseerde de feestelijke uitreiking in de Vorstin in Hilversum. De presentatie van de avond lag in handen van radio dj’s Rob Janssen en Jorien Renkema.


Naast de Gouden RadioRing zijn ook de andere radioprijzen uitgereikt. Rob van Someren mocht wederom een prijs in ontvagnst nemen: de RadioRing voor Beste Presentator. De andere genomineerden voor deze prijs waren Bart Arens (NPO Radio 2 / AVROTROS), Tim Op het Broek (KINK) , Marieke Elsinga (Qmusic), Iris Enthoven (Radio 538) en Emmely de Wilt (NPO Radio 2 / KRO-NCRV).

De RadioRing voor Beste Podcast gaat dit jaar naar 'F1 Aan Tafel'. Andere kanshebbers waren 'Brokko met Korthom & Lotte', 'De Cor Potcast', 'FCA Daily: Alles over voetbal' en 'Vrouwmibo'.

Naast de drie publieksprijzen zijn deze avond ook de juryprijzen uitgereikt. De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Nordin Besling (NPO FunX) en de Marconi Award voor Beste Zender ging naar NPO Radio 1. Eerder is bekendgemaakt dat Giel Beelen (NPO Radio 2 / BNNVARA) de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers