Vrijdag in 'Meldpunt': geluidsoverlast door padel

donderdag 26 oktober 2023
Foto: © Jasper van Bladel/MAX 2022

Als paddenstoelen schieten padelbanen uit de grond. Leuk voor de sportbeoefenaars, minder leuk voor de omwonenden. Want padel gaat gepaard met veel lawaai. Moet deze sport niet naar binnen verhuizen?

Twee jaar geleden maakte 'Meldpunt' ook een uitzending over de geluidsoverlast door padel. Sindsdien blijven klachten over padelbanen op de redactie binnenkomen. Sinds januari 2023 zijn er richtlijnen voor de aanleg van padelbanen, maar die blijken tekort te schieten. In tientallen gemeenten is padel een bron van overlast. In Bleiswijk zijn omwonenden het zo zat, dat zij bij de tennisvereniging een schadeclaim van 700.000 euro indienen, ter compensatie van de waardevermindering van hun huizen.


Padel naar binnen verhuizen
Zou deze sport niet naar binnen moeten verhuizen? Padelspeler Robin Sietsma legt in een nieuw indoor padelcomplex het verschil uit tussen binnen en buiten padellen. Elles de Bruin praat er in de studio over door met Erik Roelofsen van de Nederlandse Stichting Geluidshinder en Rob Verhaegen van Meld Overlast Padelbanen.

Verder in 'Meldpunt': Eneco weigert onderhoud geiser uit angst voor asbest
Leni Goor huurt al 33 jaar een geiser die jaarlijks keurig wordt onderhouden. Maar als een monteur vier jaar geleden ziet dat er brandwerende plaatjes om de geiser zitten, gaan de alarmbellen af. De plaatjes zouden wel eens asbest kunnen bevatten. Eneco weigert sindsdien de geiser te onderhouden. Mevrouw haalt zelf de plaatjes weg, maar toch weigert het energiebedrijf onderhoud. Eerst moet ze een dure asbestvrijverklaring overleggen. MAX Ombudsman Jeanine Janssen laat de plaatjes onderzoeken en probeert voor mevrouw tot een oplossing te komen.

'Meldpunt', vrijdag 27 oktober om 20.15 uur bij MAX op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers