Volgende week in 'Kunststof Radio': Thomas Beijer; Janny van der Heijden; Renée Kapitein

zondag 12 maart 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 13 maart – Thomas Beijer, pianist, componist, schrijver en animator
In het seizoen 2022/2023 is pianist Thomas Beijer spotlight-artiest in Het Concertgebouw. Zo speelt hij op 31 maart: Thomas Beijer en Satie, satire in klank en beeld. Beijer brengt pianowerken van Satie en leest teksten voor van de excentrieke componist, terwijl op de achtergrond ook animaties zullen worden geprojecteerd van Beijers eigen hand.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 14 maart – Thema-uitzending regionale journalistiek
Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen drie journalisten uit drie verschillende provincies. Welke thema’s spelen er in hun provincies, welke verhalen deden stof opwaaien en wat is de stand van de regionale journalistiek? Te gast zijn Koen Peeters, verslaggever Omroep Flevoland, Sjors van Beek, onderzoeksjournalist bij dagblad De Limburger en Chris Bakker van Omroep Brabant.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 15 maart – Janny van der Heijden, culinair publicist en presentator
Janny van der Heijden komt met het boek Smaakpalet van de Lage Landen. Aan de hand van talloze schilderijen en prenten legt ze de verborgen geheimen van onze eetcultuur bloot en maakt ze een sprong naar het nu met fotografie en realistische schilderijen. Van der Heijden is bekend van het televisieprogramma 'Heel Holland Bakt'.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 16 maart – Renée Kapitein, schrijver
Op 8 maart verschijnt Café Morgen van Renée Kapitein, over identiteit, sociale verwachtingen en seksualiteit. Een groep van vijf vrouwen, afkomstig uit verschillende generaties, komt bij elkaar tijdens een regenachtige dag in hetzelfde café. Het boek is ook een ode aan het buurtcafé en het barpersoneel, geschreven door een vrouw die zelf jaren achter de bar heeft gestaan.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 13 maart t/m donderdag 16 maart tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers