Volgende week in 'Kunststof Radio': Sholeh Rezazadeh, Willem Bruls, Rob Wijnberg, Tamar van den Dop

zondag 24 september 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 25 september – Sholeh Rezazadeh, schrijver
Het nieuwe boek van schrijver Sholeh Rezazadeh, ‘Ik ken een berg die op me wacht’, vervlecht de verhalen van een Iraans nomadenvolk in een poëtische roman verteld vanuit het perspectief van een rivier. Eerder schreef Rezazadeh ‘De hemel is altijd paars’, haar succesvolle debuutroman. Ze werd door de ‘Volkskrant’ uitgeroepen tot een van de literaire talenten van 2022.


Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Dinsdag 26 september – Willem Bruls, schrijver en dramaturg
‘Een zucht van Aleppo- Leven en overleven met muziek’ is het nieuwe boek van schrijver en dramaturg Willem Bruls. Nadat hij in 2001 in Aleppo de fascinerende Syrisch-orthodoxe en Armeense koormuziek heeft gehoord, blijft hij om de muziektradities te leren kennen. Na het uitbreken van de burgeroorlog, vraag hij zich af wat er met al die musici, musicologen en componisten is gebeurd.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 27 september – Rob Wijnberg, journalist en schrijver
Het journalistieke platform ‘De Correspondent’, geesteskind van hoofdredacteur Rob Wijnberg, bestaat tien jaar. Ter ere van dit jubileum brengt Wijnberg het boek ‘Voor ieder wat waars’ uit. Hierin stelt hij de vraag: waarom is de waarheid tegenwoordig privébezit, en hoe kunnen we de waarheid weer van iedereen maken?

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Donderdag 28 september – Tamar van den Dop, regisseur, actrice en scenarioschrijver
Van den Dop onderzoekt hierin samen met Nederlandse acteurs hoe het is om in seksscènes te spelen, wat resulteert in een uiterst actueel en relevant betoog. Diverse Nederlandse acteurs vertellen over hun ervaringen op de filmset. Wat ging er mis, wanneer ging het goed en hoe kijken we met de kennis van nu hierop terug?

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

'Kunststof Radio', maandag 25 september tot donderdag 28 september tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers