Volgende week in 'Kunststof Radio': Maria Warenberg, Arnaud de Decker, Myrthe Helder en Steye Hallema

zondag 20 augustus 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 21 augustus – Maria Warenberg, operazangeres
Mezzosopraan Maria Warenberg treedt aankomende september op bij Opera Ballet Vlaanderen in: ‘La clemenza di Tito’, van Mozart. Ze speelt een mannenrol die door een vrouw gezongen wordt. Warenberg stond afgelopen juni als eerste Nederlander in tijden in de finale van de prestigieuze Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel. Ze is net klaar met haar opleiding in Amsterdam en bestormt nu al de grote operapodia.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 22 augustus – Arnaud de Decker, journalist
De Vlaamse journalist Arnaud de Decker heeft vanaf het begin verslag gedaan van de oorlog in Oekraïne. De Decker was in het land toen Rusland op 24 februari 2022 binnenviel. Als oorlogsjournalist maakt hij reportages en schrijft hij stukken over de oorlog voor onder andere ‘Trouw’, ‘De Standaard’ en ‘De Morgen’. De Decker reisde voor zijn reportages onder andere mee met het Vrijheid voor Rusland-Legioen. Dit legioen bestaat uit anti-Poetin rebellen die vechten tegen hun eigen landgenoten. De Decker deed eerder verslag uit vanuit Mexico, Colombia, Guinea en Marokko.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Woensdag 23 augustus –Myrthe Helder, violist
Violiste Myrthe Helder is samen met cellist Leonard Besseling artistiek leider van ‘Club Classique’. Samen maken ze klassieke voorstellingen die geschikt zijn voor een breed publiek. Op 25 augustus speelt Club Classique samen met Abdelkader Benali de voorstelling ‘Een nacht met Sjahrazade’ op het Stiftfestival: in dit optreden worden verhalen uit duizend-en-een-nacht verteld door Benali en omlijst door de mooiste oriëntaalse en klassieke muziek. Ook staat Club Classique tussen 24 en 28 augustus weer op ‘De Parade’ in Amsterdam met de voorstelling: ‘Live Jukebox’, en stonden ze afgelopen weekend op het Maanlichtconcert in Rotterdam.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Donderdag 24 augustus – Steye Hallema, componist, muzikant, filmmaker en kunstenaar
Componist, muzikant, filmmaker en kunstenaar Steye Hallema gebruikt Virtual Reality (VR) om verhalen te vertellen. Zijn VR film ‘The Imaginary Friend’ (waarbij de kijker de denkbeeldige vriend is van de achtjarige Daniël) is geselecteerd voor het competitieprogramma VENICE IMMERSIVE. Dit programma is de Extended Reality (XR) sectie van het Filmfestival van Venetië, dat plaatsvindt van 30 augustus tot en met 9 september.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

'Kunststof Radio', maandag 21 augustus t/m donderdag 24 augustus tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers