Volgende week in 'Kunststof Radio': Loek van den Berg, Lammert Kamphuis, Jonas Smulders, Maarten Devoldere

zondag 10 september 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 11 september – Loek van den Berg, saxofonist
Saxofonist Loek van den Berg is met zijn album ‘Wayfarer’ genomineerd voor de prestigieuze Jazz Edison prijs in de categorie Nieuwkomer Nationaal. Het album is een weerslag van Loeks reis door het muzikale landschap, vanuit traditionele jazz en bebop naar een eigen melodieuze benadering, met invloeden uit de wereldmuziek. Tijdens deze 'Kunststof'-uitzending bellen we ook met andere Edison-genomineerden en worden de nationale winnaars van de Jazz Edison 2023 bekendgemaakt.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 12 september – Lammert Kamphuis, schrijver en filosoof
Schrijver Lammert Kamphuis is een filosofische duizendpoot. Naast het schrijven van filosofisch onderbouwde ‘self-help’ boeken, organiseert hij workshops en retraites als huisfilosoof van de ‘School of Life’ en sprak hij tot zeven keer toe op ‘Lowlands’. Vorige week kwam zijn nieuwe boek uit: ‘Verslaafd aan ons eigen gelijk: pleidooi voor perspectivistische lenigheid’.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Woensdag 13 september – Jonas Smulders, acteur en regisseur
Acteur Jonas Smulders speelt de titelrol in de film ‘Luka’. In deze film voegt ambitieuze soldaat Luka zich bij een regiment in een geïsoleerd fort, waar absurde regels gelden. Ook regisseerde Jonas Smulders de korte film ‘Primus’: een zwart-witfilm waarin naar liefde hunkerende personages elkaar ontmoeten in een wasserette die oneindig groot lijkt te zijn. Hij is winnaar van een Gouden Kalf en speelde eerder in bekende films als ‘De Oost’, ‘Niemand in de Stad’ en ‘Het Diner’.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Donderdag 14 september– Maarten Devoldere, muzikant en singer-songwriter
De Belgische muzikant en singer-songwriter Maarten Devoldere, bekend van indierockband ‘Balthazar’, startte in 2016 zijn soloproject: ‘Warhaus’. Zijn najaarstour door Europa staat in het teken van zijn eerlijkste album tot nu toe: ‘Ha Ha Heartbreak’. Een verleidende plaat langs confronterend hartzeer en, het onvermijdelijke, volwassen worden.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

'Kunststof Radio', maandag 11 september t/m donderdag 14 september tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Radar' (AVROTROS)

Koken is gevaarlijker dan je denkt. - Wat betekent de compensatie van ASR voor alle woekerpolisgedupeerden? - Het werk van een sjoemelkaakchirurg. - Onduidelijkheid over wachttijd aanvullende verzekering orthodontie.

'Radar', om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers