Volgende week in 'Kunststof Radio': Liesbeth van der Pol, Saskia Boddeke, Wiam Al-Zabari en Celil Toksöz

zondag 19 maart 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 20 maart – Liesbeth van der Pol, architect
Het boek Met Karakter biedt een kijkje in de ontwerpkeuken van architect en voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol. Honderden aquarellen, schetsen, maquettes en inspiratiebronnen leiden je door haar carrière en gebouwen heen. Daarnaast is tot 30 juli ook de gelijknamige tentoonstelling in de Kunstlinie Almere te zien.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 21 maart – Saskia Boddeke, multimediakunstenaar en regisseur
Op 23 maart verschijnt de documentaire Het zit in mijn hart van Saskia Boddeke. Een film gebaseerd op de voorstelling Furia van theatergroep KamaK, bestaande uit professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Een barok, op rijm geschreven sprookje over moord, doodslag en erotiek met als leidraad de zeven hoofdzonden. Boddeke is de vrouw van Peter Greenaway.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 22 maart – Wiam Al-Zabari, filmmaker en schrijver
De documentaire Mijn vader, Nour en ik van Wiam al Zabari gaat 25 maart in première op het Movies that Matter Festival. Twintig jaar geleden vluchtte de filmmaker met zijn familie midden in de nacht weg uit Bagdad naar Nederland. Bij aankomst bleek zijn vader een gebroken man te zijn. In de film probeert Al-Zabari met zijn familie te reconstrueren wat er destijds precies is gebeurd.   

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 23 maart – Celil  Toksöz, regisseur
In een Turkse cel kwam Celil Toksöz in aanraking met de toneelwerken van de grote meesters. Nu regisseert hij de voorstelling Kroniek van een aangekondigde dood, die op 18 maart in première gaat in de grote zaal van ITA in Amsterdam. Een voorstelling die de destructieve kant van traditie, godsdienst, het patriarchaat, eer en eerwraak onderzoekt. Over wachten op het onbekende en vastberadenheid in twijfel trekken.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 20 t/m donderdag 23 maart tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers