Volgende week in 'Kunststof Radio': Joost van Ginkel

zondag 25 september 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 26 september – Joost van Ginkel, regisseur en scenarioschrijver
Joost van Ginkel zal dit jaar het Nederlands Filmfestival afsluiten met zijn nieuwste werk ‘Bo’, een film over onontkoombare liefde die zich afspeelt in Georgië. De regisseur maakte eerder de films ‘170 HZ’ en ‘The Paradise Suite’ waarmee hij meerdere Gouden Kalveren heeft gewonnen.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 27 september – Jimmy Nelson, fotograaf
De Brits-Nederlandse fotograaf Jimmy Nelson portretteert in zijn nieuwe fotoboek ‘Between the Sea and the Sky’ twintig Nederlandse gemeenschappen in traditionele klederdracht. Het boek is een ode aan Nederland, zijn geadopteerde thuisland. Nelson legde eerder inheemse volkeren vast in zijn fotoboek ‘Before They Pass Away’.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 28 september – Lotte Jensen, Neerlandica en filosoof
Lotte Jensen is publicerend schijver en werkt als hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Binnenkort verschijnt haar boek ‘Wij en het water’, over de Nederlandse strijd tegen het water. Het boek sluit aan op de Maand van de Geschiedenis in oktober met als thema ‘Wat een ramp!’.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 29 september - Adil El Arbi & Bilall Fallah, regisseurs
Het Belgische regisseursduo Adil & Bilall brengen hun vijfde speelfilm ‘Rebel’ uit. Het indringende verhaal gaat over twee broers die vanuit België in de oorlog in Syrië terechtkomen. Het duo brak in 2020 door in Hollywood met de kaskraker ‘Bad Boys for Life’ en werkte mee aan de superheldenserie ‘Ms. Marvel’ voor Disney+.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 26 september t/m donderdag 29 september tussen 19.00 en 20.00 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers