Volgende week in 'Kunststof Radio': Ingrid Robeyns, Jan-Paul Buijs, Bram Vermeulen en Aliona van der Horst

zondag 10 december 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 11 december – Ingrid Robeyns, politiek filosoof, ethicus en econoom
Onlangs kwam het boek ‘Limitarisme: Pleidooi tegen extreme rijkdom’ van politiek filosoof en ethicus Ingrid Robeyns uit. Ze waarschuwt in het boek voor de groeiende kloof tussen arm en rijk. Robeyns pleit voor een rijkdomsgrens.  


Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Dinsdag 12 december – Jan-Paul Buijs
Acteur, theatermaker en zanger Jan-Paul Buijs speelt in het tweede seizoen van de serie ‘Swanenburg’, die vanaf 25 december wordt uitgezonden. Ook is hij vanaf januari weer te zien in de voorstelling ‘BAAAAAA’. Voor deze voorstelling werd hij genomineerd voor de Louis d’Or prijs.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Woensdag 13 december – Bram Vermeulen, journalist
Journalist Bram Vermeulen presenteert op 14 december de VPRO-documentaire ‘Frontlinie - Eenzaam Europa’. Hij bespreekt de verbanden tussen recente staatsgrepen in Afrika, oorlogen in Oekraïne en Gaza, en oplopende spanningen in de Balkan. Over een kwetsbaar en eenzaam Europa dat steeds meer geïsoleerd raakt.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Donderdag 14 december – Aliona van der Horst, documentairemaker
Vanaf 14 december is de film ‘Gerlach’, van documentairemaker Aliona van der Horst, te zien in de bioscoop. De documentaire gaat over akkerbouwer Gerlach, die al zestig jaar boert onder de rook van Schiphol. ‘Gerlach’ werd tijdens het IDFA bekroond met de prijs voor Beste Nederlandse Documentaire.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 11 december t/m donderdag 14 december tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Tijd voor actie. Een van de spelers heeft een masterplan bedacht om samen met een select groepje de finale te bereiken. Een Verrader neemt na de clash met een medespeler juist gas terug. Dat advies krijgt een andere speler ook, omdat de verdenkingen zijn kant op gaan. Ondanks alle goede bedoelingen staat ook deze ronde tafel weer garant voor verrassende wendingen.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers