Volgende week in 'Kunststof Radio': Imanuelle Grives, Tinkebell, Edson da Conceicao en Andries Tunru

zondag 18 februari 2024
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 19 februari – Imanuelle Grives, actrice
Afgelopen weekend ging de theatervoorstelling ‘Mensen zoals jij’ in première met actrice Imanuelle Grives in de hoofdrol. De voorstelling is een persoonlijk familie epos over een familie die zwijgt: drie generaties kunnen of willen niet praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Grives had eerder rollen in films als ‘Tuintje in mijn hart’ en ‘Alleen maar nette mensen’.


Presentatie: Andrew Makkinga

Dinsdag 20 februari – Tinkebell, kunstenares, en Judith de Leeuw, filmmaker
Filmmaker Judith de Leeuw maakte in samenwerking met kunstenaar Tinkebell de documentaire ‘Tinkebell – Who Killed the Blue Bird?’. De documentaire gaat over kunstenares Katinka Simonse, alias Tinkebell, die als kunstenaar beroemd en berucht werd met de tas die ze maakte van haar eigen kat Pinkeltje. Eerder maakte De Leeuw een documentaire over theaterregisseur Ruut Weissman genaamd ‘De Hoofdpersoon’.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Woensdag 21 februari – Edson da Conceicao, filmregisseur
Op 22 februari verschijnt de telefilm ‘Paria’ van regisseur Edson da Conceicao. De film gaat over een gevluchte Ghanese familie, die in hun nieuwe woning in Nederland angstaanjagende gebeurtenissen waarneemt. Da Conceicao maakte eerder films als ‘Porfotto’ en ‘Mania’.

Presentatie: Andrew Makkinga

Donderdag 22 februari – Andries Tunru, cabaretier
Cabaretier Andries Tunru toert momenteel met zijn derde soloprogramma ‘Marmer’. De voorstelling gaat over zijn jeugd: een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt en opgroeien met het verknipte ‘pluimenspel’. Tunru is onderdeel van het cabaretteam van het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ en vormt met Stefan Hendrikx het improvisatieduo ‘Beperkt Houdbaar’.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

'Kunststof Radio', maandag 19 februari t/m donderdag 22 februari tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers