Volgende week in 'Kunststof Radio': Chris Teerink, Rob Oudkerk, Tim Overdiek en Anton Corbijn

zondag 24 maart 2024
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 25 maart – Chris Teerink, filmmaker
‘The Waste Land’ is de nieuwe documentaire van filmmaker Chris Teerink. In de documentaire vertaalt de filmmaker T.S. Eliots gelijknamige gedicht over de teloorgang van de beschaving. Hij wil met foto’s en stills het wereldberoemde gedicht naar het heden vertalen. Teerink is bekend van films als ‘Songs Along a Stony Road’, ‘Sol LeWitt’ en ‘The Polish Bride’.


Presentatie: Andrew Makkinga

Dinsdag 26 maart – Rob Oudkerk, oud-politicus en publicist
Oud-politicus Rob Oudkerk bracht op 17 maart het boek ‘Virrie’s kinderen’ uit. Het boek bevat onder meer de herinneringen van zijn moeder Virrie Cohen, die samen met anderen ruim vijfhonderd Joodse kinderen redden van deportatie naar concentratiekampen. Oudkerk was namens de Partij van de Arbeid lid van de Tweede Kamer en wethouder in Amsterdam.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Woensdag 27 maart – Tim Overdiek, schrijver
Het boek ‘Zwijgende vaders’ is het nieuwe boek van schrijver Tim Overdiek. Honderdduizenden Nederlandse mannen werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen om in Duitsland te werken. De vader van Overdiek was ook zo’n dwangarbeider. In dit boek reconstrueert de schrijver de lotgevallen van zijn vader en de mensen om hen heen. Overdiek was als journalist werkzaam bij de NOS en schreef boeken als ‘Als de man verliest’ en ‘Tranen van liefde’.

Presentatie: Andrew Makkinga

Donderdag 28 maart – Anton Corbijn, fotograaf
In het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen is momenteel de tentoonstelling ‘MOØDE’ van fotograaf Anton Corbijn te zien. In de tentoonstelling presenteert de fotograaf foto’s uit zijn omvangrijke oeuvre, waarin hij de cross-over van de portretfotografie en modewereld verkent. Corbijn is internationaal bekend als popfotograaf en is onder andere huisfotograaf van U2 en Depeche Mode. Als filmregisseur is hij bekend van de films ‘Control’ en ‘The American’

Presentatie: Willemijn Veenhoven

'Kunststof Radio', maandag 25 maart t/m donderdag 28 maart tussen19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers