Volgende week in 'Kunststof Radio': Chris Keulemans, Mark Lotterman en Paul Faassen

zondag 17 maart 2024
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 18 maart – Chris Keulemans, journalist
Op 15 maart verschijnt ‘Verzet’, het nieuwe boek van journalist Chris Keulemans. Het boek bevat verhalen over zijn bijzondere ontmoetingen: van een Amerikaanse die een vredesmars organiseert als iedereen oorlog wil, tot een Senegalees die twee broers verloor op weg naar Europa. Keulemans schreef eerder boeken als ‘Gastvrijheid’ en is journalist voor De Groene Amsterdammer, OneWorld en Byline Times.


Presentatie: Andrew Makkinga

Dinsdag 19 maart – geen uitzending

Woensdag 20 maart – Mark Lotterman, singer-songwriter
Singer-songwriter Mark Lotterman presenteert 30 maart zijn nieuwe album ‘Stedentrip’. Het album is het eerste Nederlandstalige album van de singer-songwriter en bevat gastbijdragen van artiesten als Lucky Fonz III en Teus Nobel. Lotterman deelde eerder het podium met Johnny Dowd, Simon Vinkenoog en Jim White én stond in het voorprogramma van De Dijk en Sivert Høyem.

Presentatie: Andrew Makkinga

Donderdag 21 maart – Paul Faassen, illustrator
‘Even in het nu’ is het nieuwste boek van illustrator Paul Faassen. In het boek probeert de illustrator het doen en laten van de mens met illustraties te doorgronden. Zijn conclusie: het nu is een tijd waarin we niet moeten blijven hangen. Faassen maakte eerder boeken als ‘Eh…’ en ‘Dieren zonder honger’ én is onder andere bekend van zijn wekelijkse pagina in Volkskrant Magazine.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

'Kunststof Radio', maandag 18 maart tot donderdag 21 maart tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers