Vanaf maandag hoor je de 'Q-top 500 van de '90s'

zondag 12 maart 2023

Vanaf maandag gaat Qmusic terug naar de tijd van Nirvana, Céline Dion, The Backstreet Boys en de Spice Girls: de jaren negentig.

Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart zendt de radiozender de 'Q-top 500 van de 90s' uit.


Vijf dagen lang wanen luisteraars zich in de tijd dat de allereerste Nokia verscheen, mensen hele Flippo-collecties hadden en je voor een filmavond eerst nog even langs de videotheek moest.

Nummer 1
De recordhouder van de lijst is DJ Paul Estak, die de afgelopen elf jaar steevast op nummer 1 stond met 'Rainbow In The Sky'. De vraag is of hij deze positie weet vast te houden. De top 10 wordt namelijk geheim gehouden en is te horen op vrijdag 17 maart tussen 13.00 en 14.00 uur.

Nieuwkomers en stijgers
Een opvallende nieuwe binnenkomer is het nummer 'Uit M'n Bol' van André Hazes. Nooit eerder stond dat nummer in de 'Q-top 500 van de 90s' en nu komt hij binnen op 171. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat Kris Kross Amsterdam, Donnie en Tino Martin afgelopen jaar een grote hit scoorden met hun remake van het nummer. Een opvallende stijger is 'Gangsta's Paradise' van Coolio & LV, een track uit 1995 die van nummer 42 naar nummer 11 stijgt. De Amerikaanse rapper overleed vorig jaar op 59-jarige leeftijd.

Luisteraars konden hun favorieten doorgeven op Qmusic.nl en in de Qmusic-app. De lijst met vijfhonderd meest gekozen hits is nu te bekijken op Qmusic.nl, met uitzondering dus van de top 10. De 'Q-top 500 van de 90s' start maandag 13 maart om 6.00 uur in de ochtendshow bij Mattie en Marieke.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers