'Tussen Kunst en Kitsch' is in Museum Belvédère

zaterdag 3 februari 2024

In Museum Belvédère komt een portret in krijt van Thérèse Schwartze voorbij. Zij schilderde veel portretten van de koninklijke familie.

Fred Kats taxeert een stoelklok uit de 18e eeuw. Voor vijftig euro heeft de eigenaar de klok aangeschaft. Is ‘ie meer waard? Pieter Jorissen bekijkt een schilderij dat gemaakt is door Jan van der Zee. Een dag nadat de vader van de eigenaar het schilderij kocht bij zijn vriend, wilde de directeur van het Stedelijk Museum het schilderij kopen. Net te laat! Verder een zeldzaam houten kruis waarop het leven van Christus en Maria is afgebeeld en een ketting die gemaakt is door Ralph Bakker die bij de tien beste edelsmeden hoorde.


'Tussen Kunst en Kitsch', zondag 4 februari om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers