Spetterend 'Knoop Gala' zaterdag te zien

vrijdag 21 december 2018

Aanstaande zaterdag 22 december om 20.25 uur is het weer tijd voor het jaarlijkse 'Knoop Gala' op NPO 1 georganiseerd door de NTR en HandicapNL.

Muzikale talenten met een verstandelijke beperking geven het optreden van hun leven, vergezeld door bekende Nederlandse artiesten. Voor de talenten is dit hun eerste grote optreden en ook nog eens hun tv-debuut. Dromen komen uit en het plezier spat er vanaf!


Het 28-koppige Alkmaars PrachtKoor opent de show met het lied ‘Iedereen is anders’. Het lijkt erop dat Broederliefde er een nieuwe drummer bij heeft met Janfrans. Ook geven Trijntje Oosterhuis en Yannick een prachtig optreden dat menig aanwezige tot tranen toe raakt. En hoe klinkt de rap van Boef in combinatie met de blokfuit van Dieke?

De talentvolle Rico bloeit op als hij met zijn saxofoon én met OG3NE het podium betreedt. Yannic, John en Shalien van Theatergroep Eenhoorn maken veel indruk als ze samen met Roxeanne Hazes hun eigen lied ‘Dromen’ ten gehore brengen. En de medley van Nick en Simon krijgt extra allure door de begeleiding van Marije op haar dwarsfluit.

Paul de Leeuw presenteert wederom deze bijzondere avond in het Koninklijk Theater Carré. Alle optredens worden begeleid door het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van Maurice Luttikhuis. Ondertussen peilt Dieuwertje Blok backstage hoe het met de zenuwen is gesteld. 

Steun aan HandicapNL
Het 'Knoop Gala' staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.

Afterparty op NPO 1 Extra
Na de uitzending gaat het feestje nog even door op NPO 1 Extra (Ziggokanaal 311 en KPN kanaal 58). Daar wordt de afterparty van 'Knoop Gala 2018' uitgezonden. Niet alleen de sterren van dit jaar zijn daarbij, maar ook bijzondere deelnemers van eerdere jaren.

De uitzending van het 'Knoop Gala 2018' is een NTR-productie in samenwerking met MediaLane.

'Knoop Gala', zaterdag 22 december om 20.25 uur bij de NTR op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers