'SpangaS' deze week in het teken van kanker

zondag 11 maart 2012

In de tweede helft van maart staat de jeugdserie 'SpangaS' van de NCRV in het teken van kanker. In de uitzending van 12 maart hoort Eman dat zijn lievelingsoom op bezoek komt bij de familie. Eman verheugt zich er erg op. De klap is dan ook groot als hij te horen krijgt dat oom Zar kanker heeft.

Het valt Eman op dat er op het schoolplein en in de klas steeds leerlingen het vreselijke K-woord gebruiken om te schelden. Als oom Zaïr weer vertrokken is naar Marokko, wil Eman iets doen tegen deze manier van schelden op het schoolplein en in de klas. Katoe wil hem helpen. Samen houden ze een spreekbeurt over vloeken met het woord kanker. De klas is onder de indruk, maar heeft het ook echt geholpen?


Uiteindelijk overlijdt oom Zaïr. Eman krijgt gelukkig veel steun van zijn beste vrienden.

De inhoud van deze uitzendingen over het thema kanker zijn mede tot stand gekomen door dat het woord kanker ook helaas gebruikt wordt op de website van 'SpangaS' en op andere social media en schoolpleinen. De NCRV vindt het belangrijk om het onderwerp aan te stippen omdat er helaas veel kinderen in hun directe omgeving te maken hebben met kanker. Het is belangrijk om te praten over je ervaringen. Daarom wil 'SpangaS' het gesprek openen en kinderen er ook op attenderen dat schelden niet alleen onprettig is, maar ook kwetsend kan zijn voor anderen.

'SpangaS', elke schooldag om 19.00 uur op Z@pp.

SpangaS

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mtys Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arrins slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers