SBS6 gaat op zoek naar de ultieme tweeling van Nederland

zondag 8 maart 2015

Binnenkort barst de strijd tussen zo'n tweehonderd eeneiige tweelingen los in 'De Nationale Tweelingtest'. In zes afleveringen wordt duidelijk wie de ultieme tweeling van Nederland is.

Kim-Lian van der Meij en Kees Tol presenteren het programma en zorgen voor professionele  ondersteuning tijdens fysieke en psychische testen.


Populair wetenschappelijke tests
De zoektocht naar de ultieme tweeling van Nederland vindt plaats aan de hand van spannende en grappige opdrachten op locatie en populair wetenschappelijke testen. Zo wordt in 'De Nationale Tweelingtest' gekeken of beide tweelingen even bang zijn voor bijvoorbeeld parachute springen of achtbanen, of de tweelingen hetzelfde dansen en of ze dezelfde geurhormonen hebben.

Dubbel zien van de tweelingen

Kim-Lian van der Meij en Kees Tol zijn al bezig met de opnames van 'De Nationale Tweelingtest' en beiden staan iedere draaidag te trappelen om aan de gang te gaan. Het olijke duo steekt tijdens de opnames ook nog het een en ander op. Kees: 'In Nederland zijn er zo’n 40.000 tweelingen waarvan 14.000 eeneiig. Tijdens de eerste opname van 'De Nationale Tweelingtest' hadden we maar liefst 200 tweelingen bij elkaar, het leek alsof we dubbel zagen! Ik vind het heel bijzonder om al die tweelingen samen te zien.' Kim-Lian:'De tweelingen onderling zijn erg leuk om te observeren. Ze lijken allemaal ontzettend op elkaar maar zien dat van zichzelf niet. Dat zorgt voor leuke situaties als ze zichzelf met andere tweelingen vergelijken.'

Juryleden
In 'De Nationale Tweelingtest' duiden gastjuryleden de opdrachten of eigenschap van tweelingen. Een aantal voorbeelden van vragen waar in 'De Nationale Tweelingtest' antwoord op wordt gegeven: als een van de tweeling homo is, is de ander dat dan automatisch ook? Is het IQ bij tweelingen identiek? Hebben tweelingen dezelfde angsten, verlangens en smaak?

'De Nationale Tweelingtest', maandag 9 maart om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers