'Radar' over de verbruiksbelasting en vakantiepark Prinsenmeer van Peter Gillis

zondag 21 april 2024
Foto: AVROTROS © Elvin Boer 2023

De overheid hoopt dat met de onlangs doorgevoerde verhoging van de verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken zoals frisdrank en vruchtensap, de consument deze relatief ongezonde producten eerder laat staan.

Er zit echter een uitzondering in die verbruiksbelasting voor zuivel waardoor suikerrijke chocolademelk nu goedkoper is dan bijvoorbeeld mineraalwater met een vleugje citroen. Hoe zit dat precies?


Fons Hendriks gaat voor Radar Checkt! langs bij vakantiepark Prinsenmeer van Peter Gillis. Omdat de vergunningen zijn ingetrokken, kunnen mensen met seizoensplekken van duizenden euro’s het park niet op. Zij willen hun geld terug, maar krijgen maar geen gehoor.

Je contract opzeggen bij beveiligingsbedrijf Verisure? Dat lijkt soms onmogelijk, blijkt uit klachten die 'Radar' ontving. Verisure is zeer slecht bereikbaar en blijft bovendien na een opzegging facturen sturen. Mag dit wel? En belangrijker, hoe kom je er toch vanaf?

'Radar', maandag 22 april om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers