Paul Fischer zoekt topmodellen in 'I Can Make You a Supermodel'

maandag 3 maart 2014

Ons land staat erg hoog aangeschreven als het aankomt op uiterlijke schoonheid. Wij leveren de grootste internationale topmodellen af, zoals Doutzen Kroes, Lara Stone en Kim Noorda.

Dat is ook precies de reden waarom dé modellenagent van Amerika, Paul Fisher, naar Nederland komt voor het nieuwe programma 'I Can Make You A Supermodel', dat op dinsdag 4 maart van start gaat bij RTL 5.


Hierin gaat de superscout in ons land op zoek naar nieuwe topmodellen á la Doutzen Kroes en laat hij de droom van een aantal jonge meisjes werkelijkheid worden. Het ene moment lopen zij nietsvermoedend op straat en het volgende moment staan ze te poseren voor een toonaangevend fashionmagazine of lopen zij op de catwalk in New York, Milaan of Parijs.

Paul heeft de beste modellen ter wereld groot gemaakt, zoals Naomi Campbell, Janice Dickinson en Stephanie Seymour. Hij beweeg zich al meer dan twintig jaar binnen de internationale fashionscene en kan Tommy Hilfiger en Jean Paul Gaultier tot zijn persoonlijke vrienden rekenen. Nu gaat hij in Nederland de uitdaging aan en dat doet hij niet alleen. Personal assistent Lisa Ma, New Faces manager Twyla Hayes en topfotograaf Paul Alexander vliegen speciaal over uit alle hoeken van de wereld om hem bij te staan. Samen gaan zij het land in om hun missie te vervullen: nieuwe Nederlandse supermodellen creëren!

In elke aflevering reist Paul met zijn team naar een provincie. Daar heeft hij slechts drie dagen de tijd om een typisch Hollands meisje te vinden die haar natuurlijke schoonheid met de wereld delen. Gewapend met tien grote opdrachtgevers zoals Prada, Chanel, Miu Miu, Replay en Custo Barcelona beginnen zij hun zoektocht op de hotspots van een provincie. Vinden zij daar geen model, dan duiken zij dieper de provincies in; van hockeyclubs tot boerderijen.

De gescoute meiden ontvangen een uitnodiging voor een nadere kennismaking en een testfotoshoot. Dit is de laatste kans voor Paul om in te schatten of er ook daadwerkelijk supermodelmaterial tussen zit. Alleen de allerbeste kan hij voorstellen aan zijn opdrachtgevers. Omdat aankomende supermodellen op jonge leeftijd moeten worden ontdekt, gaat Paul bij de ouders van zijn beoogde supermodel langs om goedkeuring te krijgen om haar internationaal te lanceren. Als dit is geregeld, reist het meisje af naar dé mode-steden van de wereld om haar modellencarrière te starten. In deze achtdelige reeks moet  tenminste één model per aflevering worden gevonden.

'I Can Make You A Supermodel', vanaf dinsdag 4 maart wekelijks om 21.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers