NPO Radio 5-programma 'Ron Wacht Op De Nacht' stopt

vrijdag 10 november 2023

Het NPO Radio 5-programma 'Ron Wacht Op De Nacht' stopt eind dit jaar. Het wekelijkse programma van Omroep MAX, gepresenteerd door Ron Brandsteder, houdt op vanwege wijzigingen in de programmering bij NPO Radio 5.

De laatste aflevering van 'Ron Wacht Op De Nacht' is te horen op vrijdag 29 december van 22.00 tot 00.00 uur.


Ron Brandsteder begint bijna 50 jaar geleden, in 1974, zijn carrière als radio-dj. Vier jaar later komt hij voor het eerst op tv met de 'Showbizzquiz'. Hij is sinds 2010 verbonden aan Omroep MAX en presenteerde op tv de spelshow 'Ron's Grote Ganzenbord' en 'Wie van de Drie?'. In 2014 maakt hij zijn radiodebuut bij MAX met 'Ron's RadioShow', in 2019 opgevolgd door 'Ron Wacht Op De Nacht'.

Omroep MAX-directeur Jan Slagter: 'Ron Brandsteder is een vaste waarde bij Omroep MAX en zeer geliefd bij onze luisteraars. Hij luidt op de late vrijdagavond het weekend in met zijn kenmerkende, warme stem. Dat we afscheid moeten nemen van zijn radioprogramma betekent niet dat we niks meer van hem zullen horen. Ron wordt zeer gewaardeerd, door zowel collega’s als onze achterban. We zijn in gesprek over nieuwe plannen.'

Ron Brandsteder: 'Dat 'Ron Wacht Op De Nacht' moet stoppen vind ik erg jammer. Ik heb er al die jaren met heel veel plezier aan gewerkt, doe zelf de samenstelling en geniet van de reacties van luisteraars. Ik hoop zeker nog aan MAX verbonden te blijven, we zijn in gesprek over iets nieuws. Ondertussen gaan we tot de laatste uitzending van 29 december door met herinneringen ophalen, verhalen vertellen en natuurlijk de allermooiste muziek.'

'Ron Wacht Op De Nacht', vrijdagavond van 22.00 tot 00.00 uur bij MAX op NPO Radio 5.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers