NPO Radio 1-programma '5 Dagen' reist naar kringloop in Best over oplopende kosten

donderdag 4 april 2024
Foto: © NTR/PowNed 2021

Op vrijdag 5 april reist de gele bus van het NPO Radio 1-programma '5 Dagen' (NTR/PowNed) met presentator Ajouad El Miloudi naar kringloopwarenhuis Het Goed in Best. Verslaggever ter plekke is Mirthe van der Drift.

Van oud servies tot kleding en van meubilair tot speelgoed. Allerlei producten worden gratis naar de kringloop gebracht, om daar voor een kleine prijs doorverkocht te worden. Toch lijken die eeuwig lage prijzen te stijgen.


Hoe komt deze stijging? Wie bepaalt die prijzen eigenlijk? En wat betekenen de stijgende kosten voor de klanten van de kringloop?

'5 Dagen' zendt live uit vanuit het kringloopwarenhuis Het Goed in Best. Bedrijfsleider Ad Vogels is te gast. Hij vertelt over wat er achter de schermen van de kringloop gebeurt, hoe producten een bepaalde prijs krijgen, en over de spanning in het werkveld waar lage kosten en maatschappelijk werk hand in hand moeten gaan.

'5 Dagen' over oplopende kosten in kringloopwinkels, vanuit kringloop Het Goed in Best. Vrijdag 5 april, van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers