NPO Radio 1-bus van '5 Dagen' live bij Paasvuur Ommen op Tweede Paasdag

zondag 31 maart 2024
Foto: © NTR/PowNed 2021

Op maandag 1 april reist de gele bus van het NPO Radio 1-programma '5 Dagen' (NTR/PowNed) met presentator Jo van Egmond naar Ommen, voor een livebeleving van het paasvuur.

Verslaggever ter plekke is Mirthe van der Drift.


Al tientallen jaren brandt in Ommen op Paasmaandag het paasvuur. Ondanks dat er tegenwoordig steeds meer regels bij komen kijken, is het ook dit jaar weer vaste prik.

Op Tweede Paasdag parkeert de gele NPO Radio 1-bus naast het paasvuur in Ommen, om deze traditie live mee te maken. Tijdens de uitzending zal het paasvuur worden aangestoken. Johan Dankelman is voorzitter van de Gemienschop van Oll Ommer, een vereniging met als doel om tradities en gebruiken in Ommen in leven te houden. Hij schuift aan in de gele bus om te vertellen over deze traditie.

Verslaggever Mirthe van der Drift gaat in de ochtend mee eiertikken, een lokale traditie die inmiddels tot immaterieel erfgoed is uitgeroepen.

'5 Dagen' live over het Paasvuur vanuit Ommen. Maandag 1 april, van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers