Noodzaak 'Zeeman Confronteert' nog steeds erg hoog

vrijdag 11 november 2022
Foto: RTL 5 - © RTL 2022

Thijs Zeeman is vanaf 22 november terug met een tweede seizoen van 'Zeeman Confronteert' en in de eerste aflevering wordt meteen pijnlijk duidelijk waarom dit programma nog steeds zo noodzakelijk is.

Een mega-manipulator maakt het leven van meerdere slachtoffers totaal kapot. Om te voorkomen dat hij nog meer levens ruïneert, gaat Thijs de confrontatie met hem aan.
Na vorig seizoen tientallen slachtoffers geholpen te hebben, schiet Thijs Zeeman dit seizoen weer radeloze mensen te hulp: 'Daders die hun misdaden kunnen plegen omdat ze erin geslaagd zijn eerst een sterke vriendschappelijke of intieme band met hun slachtoffers aan te gaan vind ik misschien wel het ergste soort. Willens en wetens hun slachtoffers hiermee niet alleen financieel, maar vaak ook mentaal kapot maken. Het zijn juist déze daders die ik in 'Zeeman Confronteert' gráág met een bezoekje vereer.'


Naast de mega-manipulator uit de eerste aflevering gaat Zeeman onder meer de confrontatie aan met een persoon die op een slinkse manier vertrouwen weet te winnen bij zijn slachtoffers en zo heel veel geld van hen binnensleept en een spoor van vernieling achterlaat. Dit leidt zelfs tot meerdere confrontaties. Daarnaast bevat dit seizoen een zaak die klein lijkt te beginnen, maar zich ontvouwt tot een speurtocht naar een van de meest doorgewinterde oplichters die Zeeman en zijn team ooit meemaakten. De politie heeft hem nog niet kunnen vinden. Lukt het Thijs wel?

'Zeeman Confronteert', vanaf dinsdag 22 november wekelijks om 20.30 uur bij RTL 5.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers