Nieuw seizoen 'Volle Zalen' met oa Groenendijk en Karsu

dinsdag 5 december 2023
Foto: AVROTROS - © Ruud Baan 2020

Zijn laatste voorstelling 'Voor Iedereen Beter 'is helemaal uitverkocht, maar volle zalen waren voor Groenendijk lang niet altijd vanzelfsprekend.

Samen met Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? Hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? En welke rol speelt de relatie met zijn partner Marco, gevlucht uit Bosnië ten tijde van de Balkanoorlog, in zijn voorstellingen?


Tijdens de opnamen van het programma overlijdt Richards regisseur Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk? 'Ik denk wel dat ik er iets mee moet. Mijn vak is toch een weerspiegeling van het leven. Iedereen herkent het als een familielid, vriend of vriendin wegvalt.'

'Volle Zalen: Richard Groenendijk', woensdag 6 december om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Married At First Sight' - Carlo Boszhard

Jeffrey en Jerney sluiten hun huwelijksreis af en worden op Schiphol warm onthaald door hun kinderen. Bastiaan en Suzanne gaan samenwonen. Slaat bij hen de vonk over in de huiselijke omgeving van Suzanne? En tijdens het eindgesprek valt definitief het doek voor een van de stellen.

'Married At First Sight', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers