Nieuw seizoen van 'De Kwis' bij de VARA

vrijdag 24 maart 2017

De Spannende Toon. De Wie-Heeft-Er-Wat-Over-Wie-Gezegd-vraag. En het inmiddels legendarische onderdeel De Lopende Band. De meest gevreesde kwismasters van Nederland slijpen hun messen voor het achtste seizoen van het VARA-programma 'De Kwis'.

Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe onderwerpen hun gasten weer aan opdrachten, satirische weekoverzichten en muzikale parodieën. De bekende Nederlander die dat wekelijks voor z'n kiezen krijgt, wordt bijgestaan door gastheer Paul de Leeuw. In de eerste aflevering, op zaterdag 25 maart, schuift sportpresentator Henry Schut aan. Hij is te gast in verband met de kwalificatiewedstrijd die avond van het Nederlands Elftal tegen Bulgarije, voor het WK van 2018. Vanwege deze voetbalwedstrijd wordt 'De Kwis' komende zaterdag eenmalig uitgezonden om 23.10 uur. De weken daarna is 'De Kwis' elke zaterdag om 21.20 uur te zien, bij de VARA op NPO 1.


Vorig jaar won 'De Kwis' het prestigieuze TV-Beeld voor Beste amusement. Eerder werd 'De Kwis' ook genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf. Het programma wordt geschreven door de vier kwismasters, samen met schrijver Edo Schoonbeek en eindredacteur Hans Riemens.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hŁgelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers