Nieuw seizoen 'SpangaS' vanaf maandag 5 september op NPO Zapp

zondag 4 september 2016

Het nieuwe seizoen van KRO-NCRV jeugdserie 'SpangaS', dat start op maandag 5 september (19.00 uur, NPO Zapp), is het tiende seizoen en dus jubileum. Tevens is op vrijdag 16 september de 1500ste aflevering van de populaire jeugdserie te zien.

Dagelijks volgen gemiddeld 300.000 kijkers de belevenissen van de populaire serie 'SpangaS' op NPO Zapp. Maar de wereld van 'SpangaS' eindigt daar niet. Want er is veel meer te zien en te volgen op spangas.nl. Zo kun je online in de telefoons van de personages kijken en zelfs appjes naar ze sturen. De website spangas.nl heeft gemiddeld 150.000 unieke bezoekers per maand. Bovendien heeft de 'SpangaS' Facebookpagina bijna 90.000 volgers en volgen ruim 88.000 fans SpangaS op Instagram.


Seizoen 10
Het Spangalis College heeft een nieuwe uitstraling èn een nieuwe conrector. Ook zijn er nieuwe leerlingen op het Spangalis College, die gevolgd worden: Ramin Sabet komt als vluchteling  uit Iran en is dolblij dat hij naar school mag. Maud Overmars weet niet hoe ze om moet gaan met alle aandacht van jongens die achter haar aanlopen. Jip Baltus vindt de stap naar de middelbare school groot omdat hij opnieuw moet leren omgaan met zijn ziekte narcolepsie. Eman ziet mogelijkheden om met zijn nieuwe klasgenoot Dylan King bevriend te raken. Maar Dylan gaat vooral zijn eigen gang, totdat de twee jongens lijnrecht tegenover elkaar komen te staan als het om de aandacht van hun klasgenoot Caro Out gaat. Zowel Eman als Dylan zijn zeer gecharmeerd van deze mooie, stoere en slimme Caro.

Kenmerkend voor 'SpangaS' is dat er steeds weer maatschappelijke onderwerpen worden aangehaald en zelfs taboedoorbrekende thema's bespreekbaar worden gemaakt. In de afgelopen jaren ging het bijvoorbeeld over de plotselinge dood van een leerlinge door een verkeersongeval, homoseksualiteit, stille armoede en de voedselbank en omgaan met de ziekte kanker, als ook voor de problematiek rondom een eetstoornis of scheiding van ouders. En ieder seizoen is er aandacht voor het onderwerp pesten en gepest worden, in welke vorm dan ook.
In dit tiende seizoen zal er specifiek aandacht zijn voor rugzakleerling Jip die ondanks zijn narcolepsie toch een normaal schoolleven kan leiden. Net als veel pubers heeft Wieteke ook een moeizame relatie met haar ouders. En wat gebeurt er als je het moeilijk vindt om voor jezelf op te komen? Daarnaast ontstaan er verliefdheden en evenzoveel misverstanden daaromtrent. En zoals ieder schooljaar worden vriendschappen gesloten voor het leven. Kortom; er gaat veel gebeuren op en rond het vernieuwde Spangalis College dit seizoen. Mis het niet!

'SpangaS', vanaf  maandag 5 september dagelijks om 19.00 uur op NPO Zapp.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers