Nieuw seizoen 'De Beste Singer-songwriter van Nederland' van start

zondag 18 mei 2014

In het derde seizoen van het VARA-programma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' wordt gezocht naar singer-songwriters die hun eigen sound hebben en het publiek weten te raken.

De singer-songwriters worden gecoacht door grote namen als Jacqueline Govaert, JB Meijers en Chef'Special. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen de titel 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland', maar ook gegarandeerde 'air- en stagetime', de ultieme prijs voor elke beginnende artiest.


In het derde seizoen hebben zich 650 muzikanten aangemeld om mee te doen aan het programma. Zoveel aanmeldingen heeft het programma nog niet eerder gehad. Presentator en initiator Giel Beelen: 'Toen vorig jaar de finale afgelopen was, wist ik gewoon zeker dat er een derde seizoen moest komen. Er is zo veel talent in Nederland!'

Zoals altijd kiest Giel in de eerste afleveringen samen met Miss Montreal en Eric Corton de talenten die mee mogen naar de volgende ronden. De kandidaten worden uitgedaagd door een weekopdracht van zangeres Jacqueline Govaert, krijgen een masterclass van JB Meijers, de schrijver van het bijna-winnende songfestival nummer Calm After The Storm en worden gecoacht door de heren van Chef’Special. In het Amsterdams poppodium Bitterzoet leent Miss Montreal weer haar band uit aan de kandidaten voor de ultieme muzikale begeleiding en komen verschillende 3FM-dj’s langs om hun muzikale feedback te geven. Het belooft een volle muzikale zomer te worden voor de kandidaten.

'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' won in maart 2013 de TV-Beelden prijs voor Beste Nieuwe Format. Het programma wordt in opdracht van de VARA geproduceerd door BlazHoffski.

Het derde seizoen van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland', vanaf maandag 19 mei bij de VARA op Nederland 3. Op 19 mei, 26 mei en 2 juni om 21.30 uur vanaf 16 juni om 20.30 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers