Muzikanten en theatermakers in gesprek met een gast naar keuze in 'Kunststof Radio'

zondag 7 augustus 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

'Kunststof' nodigt gastpresentatoren uit die een zomeravondgesprek houden met een gast naar keuze. In de tweede week van augustus geven we het woord aan muzikanten en theatermakers.


Maandag 8 augustus – Froukje, zangeres
Zangeres Wende Snijders gaat in gesprek met haar jongere collega Froukje Veenstra. Froukje werd in 2020 in één klap bekend met haar single ‘Groter Dan Ik’ en bracht later dat jaar haar eerste EP ‘Licht En Donker’ uit, waarmee ze een Edison won. Inmiddels is haar tweede EP uit en is ze niet meer weg te denken op Nederlandse festivals.

Presentatie: Wende Snijders

Dinsdag 9 augustus – Paul Koek, theatermaker en muzikant
Theatermaker Ilay Den Boer gaat in gesprek met Paul Koek. Theatermaker en muzikant Paul Koek studeerde slagwerk en richtte in 2004 het muzikaal muziektheaterensemble ‘de Veenfabriek’ op. Daarnaast doceert Koek muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Presentatie: Ilay Den Boer

Woensdag 10 augustus – Torre Florim, muzikant
Acteur en programmamaker Eric Corton gaat in gesprek met Torre Florim, de zanger en voorman van De Staat. De rockband uit Nijmegen werd in 2007 opgericht en speelt inmiddels op internationale podia. Er staan zes studioalbums op hun naam en de band is momenteel bezig met het project ‘Red, Yellow, Blue’ waarbij singles gecatogiseerd worden op kleur in plaats van genre.

Presentatie: Eric Corton

Donderdag 11 augustus – Eric de Vroedt, regisseur en schrijver
Cabaretier Peter Pannekoek gaat in gesprek met Eric de Vroedt. De Vroedt begon als acteur en ontdekte al snel zijn passie voor het regisseren en schrijven van toneelstukken. Sinds 2014 is hij artistiek directeur van Het Nationale Theater, waar hij ook zijn eigen werk regisseert. Dit jaar bracht hij de trilogie ‘Leedvermaak’ uit naar de boeken van Judith Herzberg.

Presentatie: Peter Pannekoek

'Kunststof Radio', maandag 8 augustus t/m donderdag 11 augustus tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers