Metamorfoses die levens veranderen in 'Lelijke Eendjes'

woensdag 1 februari 2017

Lieke van Lexmond komt donderdag 2 februari terug met een tweede seizoen van 'Lelijke Eendjes'. Na een succesvol eerste seizoen van dit RTL 5-programma meldden meer dan 5000 mensen zich aan voor de tweede reeks.

In het programma helpt een team van cosmetisch chirurgen mensen die zich een 'lelijk eendje' voelen en ernstig worden gehinderd door hun looks. Ze worden gepest, nageroepen of verbergen hun lichaam onder een dikke laag kleding omdat ze bijvoorbeeld een opvallend grote neus, geen borsten of enorm veloverschot hebben.


De deelnemers In elke aflevering vertellen twee deelnemers hoe hun uiterlijk een schaduw over hun leven werpt. Ze vertellen over hun ervaringen, onzekerheden en gevoelens.

De 26-jarige Gaby heeft cup H. Door het gewicht van haar borsten kan ze haar werk niet doen en lukt het haar niet eens om te spelen met haar kinderen. Ze heeft elke dag pijn en al sinds haar pubertijd last van de vele opmerkingen die ze krijgt over haar borsten.

De 18-jarige Naomi heeft al vanaf haar tiende jaar last van overbeharing. Ze moet dagelijks haar gezicht scheren en haar bovenbenen, borsten en buik één keer per week. Op school is ze enorm gepest met haar overbeharing. Kinderen noemden haar 'aap' en riepen dat ze zich eens moest gaan scheren. Ze is al bij verschillende specialisten geweest, maar er kan weinig aan gedaan worden. Kunnen de specialisten van 'Lelijke Eendjes' haar wel helpen?

Luca (25) is geheel op eigen kracht 60 kilo afgevallen. Een enorm knappe prestatie maar nu voelt hij zich vanwege het veloverschot gevangen in zijn lichaam. 'Ik vraag mij af of het die twee jaar knokken wel waard is geweest. Nu zit ik met de ravage. Mannen horen geen tieten te hebben', aldus Luca. Hij draagt altijd een dik vest om zijn lichaam te verbergen. Hij is al meerdere keren naar het ziekenhuis geweest, maar de kosten voor de operatie kan hij niet betalen. Ook hij wordt in 'Lelijke Eendjes' geholpen met een nieuwe start.

'Lelijke Eendjes' wordt geproduceerd door Strix in samenwerking met Velthuis kliniek.

'Lelijke Eendjes', vanaf donderdag 2 februari wekelijks om 21.30 uur bij RTL5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers