Luistercijfers: Qmusic blijft grootste zender van het land

dinsdag 18 oktober 2022

Qmusic blijft voor de vierde periode op rij de grootste zender van het land. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde luistercijfers. In de brede doelgroep 10+ haalt de radiozender een marktaandeel van 12,1%, dat een groei van 2% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de belangrijke doelgroep 20-49 jaar is het marktaandeel 21,2%. Dit is de hoogste score die de zender ooit heeft behaald in deze periode. Met deze cijfers groeit de zender al meer dan 52 maanden op rij ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor.


Roland Snoeijer, programmadirecteur Qmusic: 'Weer een periode om tevreden op terug te kijken. Dat Qmusic een stijging van 52 maanden op rij boekt ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor, vind ik iets om trots op te zijn. Afgelopen periode hield Het Geluid de luisteraars meer dan 10 weken in spanning en hebben we onze miljoenste member in de Q-app verwelkomd.'

Bereikcijfers
Per week bereikt Qmusic gemiddeld 2.867.000 luisteraars. Naar de zender luisterden afgelopen periode gemiddeld 86.000 mensen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Bron: NLO/GfK

Het Geluid
Vorige week werd Het Geluid geraden door de 35-jarige Geert uit Ten Boer. Het heeft meer dan 10 weken en 491 foute antwoorden geduurd voordat het winnende geluid uiteindelijk is geraden. De afgelopen periode meldden zich elke dag ruim 24.000 mensen aan om Het Geluid te raden.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers