Laatste uitzending van 'OVT' met Jos en Paul

zaterdag 25 maart 2023

Op zondag 26 maart presenteren Jos Palm en Paul van der Gaag voor het laatst 'OVT'. Zij nemen afscheid van 'OVT' als presentatoren, en om hen te eren neemt het radioprogramma feestelijk afscheid van hen met een bijzondere uitzending op die dag.

Met historische en actuele onderwerpen zoals je van 'OVT' gewend bent, maar ook met een hoekje voor de persoonlijke historische interesses van Jos en Paul.


Voor één keer zijn Jos Palm en Paul van der Gaag namelijk niet alleen de interviewers maar ook de geïnterviewden. In de twee uur durende uitzending zullen de heren persoonlijke anekdotes delen over meer dan dertig jaar 'OVT'. Presentatie ligt in handen van Laura Stek en Julie Blussé.

Paul van der Gaag (eindredacteur 'OVT'): 'Ik ben al vanaf het eerste seizoen bij 'OVT' betrokken, al ruim 30 jaar. In die tijd is OVT een onmisbaar instituut op de radio geworden. Er ligt een stevig fundament en we laten een uitstekende redactie achter, waar ik alle vertrouwen in heb.'

Jos Palm (presentator 'OVT'): ‘Ik heb er menig traan om gelaten. Alleen al om de lieve collega’s en het programma straks in de steek te moeten laten. Maar er is een tijd van komen en gaan en zo gaat dat in het leven. En dat hoort ook zo. Niet getreurd. Onze presentatoren die u nu al kent, Julie Blussé en Laura Stek blijven de vertrouwde stemmen van 'OVT'.’

Jos Palm gaat historische podcasts maken, onder meer over helden, schurken en andere stervelingen. Voor Historisch Nieuwsblad presenteert hij de Historische Boekencast, en verder hoopt hij ooit nog het historische boek te schrijven dat menig historische boek overbodig maakt.

'OVT', zondag 26 maart om 10.00 uur bij de VPRO op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers