'Kruispunt': Wat is de kracht van Jesus Christ Superstar anno nu?

zaterdag 27 januari 2024
Foto: © KRO-NCRV 2020

De musical Jesus Christ Superstar is sinds deze maand terug in het theater. Alweer ruim vijftig jaar geleden kwam de wereldberoemde rockopera uit als film. Daarvoor als muziekalbum en Broadwaymusical.

Wat is de kracht van het verhaal en de muziek anno 2024? 'Kruispunt' spreekt fans voor wie Jesus Christ Superstar levensveranderend was. Ook muziekkenner Leo Blokhuis kan niet ontbreken. Want waarom was de Paus zo positief over de rockopera? Verder mogen we meekijken bij de laatste repetities met regisseur Ivo van Hove en de Nederlandse cast, zoals Jeangu Macrooy die de rol van Jezus vertolkt.


'Kruispunt': Wat is de kracht van Jesus Christ Superstar anno nu?, zondag 28 januari om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers