'Kruispunt': Aan het eind van zijn Latijn

zaterdag 17 februari 2024
Foto: © KRO-NCRV 2020

Priesters in Nederland maken overuren. Een burn-out is ook in deze beroepsgroep geen uitzondering meer. En de werkdruk blijft maar toenemen, door een gebrek aan vrijwilligers, kerksluiting en schaalvergroting.

Daarover doet zelfs een wrang grapje de ronde: 'Vroeger kreeg een priester er een kapelaan bij als hij zestig werd, tegenwoordig krijgt hij er een parochie bij.'


Ze hebben geen partner die hen bijtijds een halt toeroept, geen vakbond die hun belangen behartigt. En ze gaan in principe pas met pensioen als ze 75 zijn. In 'Kruispunt' vertellen drie priesters over werkdruk, hun roeping en het gevoel altijd aan te moeten staan.

'Kruispunt: Aan het eind van zijn Latijn', zondag 18 februari om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers