KRO-NCRV's 'Kruispunt': De Kerk is vrouw

zaterdag 24 februari 2024
Foto: © KRO-NCRV 2020

Als het aan Paus Franciscus ligt moet de Kerk de-masculiniseren. 'De Kerk is vrouw', voegt hij daaraan toe. Hangt er verandering in de lucht door deze uitspraken?

Hoe ervaren katholieke vrouwen dat zelf? In februari en maart 2024 gaan tientallen vrouwen in het hele land in gesprek over hun positie en roeping in de Rooms-Katholieke Kerk. Hun ervaringen zijn input voor een volgende wereldwijde vergadering in Rome waarin ook dit thema centraal staat. Hoe krijgen vrouwen meer verantwoordelijkheid in de leiding van de Rooms-Katholieke Kerk?


In 'Kruispunt' een portret van katholieke vrouwen die vertellen over hun hoop en verwachtingen én over hun teleurstellingen.

'Kruispunt', zondag 25 februari om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers