KRO-NCRV podcast 'Help' in première tijdens het Oorzaken Festival

zaterdag 3 juni 2023

Op zondag 4 juni gaat de nieuwe KRO-NCRV podcast 'Help' in première tijdens het Oorzaken Festival in Amsterdam. De podcast gaat over de drijfveren van mensen die helpen en over de valkuilen van hulp in alle vormen, met focus op de hulp aan het naoorlogse Bosnië. Want waarom helpen we elkaar? Wat helpt wel en wat niet?

De eerste afleveringen van de zesdelige serie 'Help' zijn vanaf zondag 4 juni te beluisteren bij KRO-NCRV in alle podcastapps.


Maker van de podcast, Marije Schuurman Hess, had zelf met haar gezin te maken met jeugdhulp en besloot een podcast te maken over hulp. De serie behandelt de verhalen in een situatie van oorlog en wederopbouw in Bosnië, een land waar ze al dertig jaar ervaring hebben met internationale hulp en kleine hulpacties. Marije vond verhalen van hulpontvangers en hulpgevers die haar ontroerden en ook verrasten. De podcast werpt een ander licht op Bosnië en Bosniërs, die soms wat eenzijdig worden gezien als slachtoffers.

''Help' gaat over hulp aan het naoorlogse Bosnië, maar eigenlijk zijn de verhalen van de hoofdpersonen universeel: ook een Nederlandse politieagent of een mantelzorger kan zich erin herkennen', vertelt Schuurman Hess.

De KRO-NCRV podcast 'Help' gaat op zondag 4 juni in première met een interactieve voorstelling op het Oorzaken Festival in Amsterdam en is vanaf die dag te beluisteren via alle podcastkanalen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Geknipte Gast' (foto: BNNVARA - © Nozem Films 2021)

Zanger Ernst Daniël Smid heeft sinds 2017 de ziekte van Parkinson. In de kappersstoel bij Özcan Akyol vertelt hij over zijn hersenoperatie, waardoor de klachten van de ziekte minder geworden zijn. Maar hij vertelt ook dat zijn wereldje inmiddels erg klein is geworden. Volgens Ernst Daniël is dat zijn eigen schuld. Hij verwijt zichzelf dat hij te weinig oog heeft gehad voor mensen om zich heen en te egoïstisch is geweest.

'De Geknipte Gast', om 21.05 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers