KRO-NCRV is terug met nieuw seizoen van 'Kloostercast'

dinsdag 13 februari 2024

KRO-NCRV start op woensdag 14 februari een nieuwe serie van de 'Kloostercast', een inspirerende podcast met antwoorden op alledaagse levensvragen.

Dagelijks nemen kloosterlingen, uit verschillende ordes, jong en oud, je mee in de wijsheid van hun traditie. Ze onderzoeken actuele thema’s en verbinden deze met de eeuwenoude kloosterkennis, zoals een leven zonder veroordelen, lichamelijkheid en pacifisme in tijden van oorlog. Tot Pinksteren, zondag 19 mei, is er iedere werkdag een nieuwe aflevering te beluisteren bij KRO-NCRV op NPO Radio 5 en de bekende podcast apps.


De nieuwe kloosterlingen
In deze 'Kloostercast' worden nieuwe kloosterlingen verwelkomd, waaronder de benedictijn Thomas Quartier, de jonge dominicanes Nadia Kroon en Peter Nissen, een emeritus-hoogleraar in kerkgeschiedenis en oblaat verbonden aan de Willibrordus Abdij in Doetinchem. Ook nieuw in deze 'Kloostercast' is KRO-NCRV presentator Klaas van Kruistum.

De nieuwe serie begint aanstaande woensdag, de start van de veertigdagentijd. Een periode van bezinning en matiging ter voorbereiding op het Paasfeest. In de aanloop naar deze viering richten de eerste afleveringen zich op de betekenis van vasten: Wat is de reden achter vasten? Hoe kun je volhouden? En waarom is het belangrijk om niet te overdrijven met vasten?

'Kloostercast', vanaf woensdag 14 februari iedere werkdag te beluisteren bij KRO-NCRV op NPO Radio 5 en Spotify.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers