Kees Jansma viert 75ste verjaardag op 'De Perstribune' van MAX

zaterdag 25 juni 2022

Sportpresentator Kees Jansma viert komende zondag 26 juni zijn 75ste verjaardag in het media- en sportprogramma 'De Perstribune' van MAX op NPO Radio 1. Jansma is te gast in het eerste uur en oud-tennisser John van Lottum is de tweede gast.

Kees Jansma is een van de grote namen uit de naoorlogse sportjournalistiek. Hij was verslaggever en presentator voor de sportprogramma’s van de KRO, werkte lang voor 'Studio Sport' en Voetbal International. Van 2004 tot 2014 was Jansma perschef van het Nederlands elftal. In de jaren erna was hij onder meer talkshowhost in het programma 'De Tafel van Kees'. Op zijn 75ste verjaardag (26 juni) kijkt Jansma in 'De Perstribune' terug op zijn loopbaan.


John van Lottum, de sportgast in het tweede uur van 'De Perstribune', is voormalig proftennisser. Hij schopte het tot de 62ste plaats op de wereldranglijst. Zijn meest opvallende resultaat haalde hij in 1998, toen bereikte hij de vierde ronde van Wimbledon. Momenteel is Van Lottum actief in de zakenwereld. Zo organiseert hij grote evenementen rond de Formule 1 en is hij betrokken bij de realisatie van padelcentra in Nederland. Padel is bezig aan een ongekende opmars als sport: het is een combinatie tussen squash en tennis.

In 'De Perstribune' signaleert mediadeskundige Ron Vergouwen verder opvallende mediatrends uit heden en verleden. 'De Perstribune' wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

'De Perstribune', zondag 26 juni van 12.00 tot 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers