Joost Swinkels nieuw in de vooravond op Qmusic

dinsdag 31 oktober 2023
Foto: Qmusic - © DPG Media 2023

Qmusic-dj Joost Swinkels gaat vanaf het nieuwe jaar de avondshow van 19.00 tot 22.00 uur presenteren op Qmusic. Joost neemt hiermee het stokje over van Kai Merckx, die de middagshow van de nieuwe radiozender JOE gaat presenteren.

Een mooie stap voor Joost, die vandaag ook viert dat hij precies 8 jaar te horen is op Qmusic.


Roland Snoeijer, programmadirecteur radio DPG Media: 'Joost kwam binnen als een groot talent en heeft de afgelopen acht jaar bewezen een sterke vaste waarde voor Qmusic te zijn. Hij leeft voor de muziek van Q en staat altijd in goed contact met luisteraars. Ook schuwt hij het niet om persoonlijke dingen te delen. We zijn heel blij dat Joost na de middagshow met Domien de avond inluidt op Qmusic.'

8 jaar op Qmusic
De 26-jarige Joost Swinkels begon in 2015 als jong talent in het Q-college, het interne opleidingstraject van Qmusic, en heeft zich sindsdien bewezen als een uitzonderlijk radiomaker. In de afgelopen acht jaar bij Qmusic heeft Joost zich ontwikkeld tot een gevestigde naam binnen de programmering met de late avondshow waar hij al jaren elke maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 uur te horen is. Hiernaast won hij in 2018 de prestigieuze Marconi Award voor aanstormend talent.

Naast zijn radiowerk bracht Joost dit jaar, in samenwerking met AD, de persoonlijke podcast 'Liefs, papa Piet'. Een project van en voor Joost zelf, ontstaan uit een sterk verlangen: zoveel mogelijk te weten komen over zijn vader, die op zijn vijfde uit zijn leven verdween. De podcast is genomineerd voor een Dutch Podcast Award 2023.

Joost presenteert sinds kort ook de 'Worldwide Club 20' op Qmusic. Deze hitlijst biedt een overzicht van de grootste internationale clubhits, samengesteld in samenwerking met de Stichting Nederlandse Top 40. De 'Worldwide Club 20' wordt op zaterdagavond uitgezonden van 22.00 tot 00.00 uur, direct na het programma van Kris Kross Amsterdam.

De avondshow met Joost Swinkels is vanaf 2 januari 2024 elke maandag t/m donderdag tussen 19.00 en 22.00 uur te horen op Qmusic.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers