Johnny maakt herinneringen voor het leven in 'De Reis Van Je Leven'

maandag 9 april 2018

In het nieuwe seizoen van 'De Reis Van Je Leven' gaat Johnny de Mol, vanaf dinsdag 10 april, wederom op reis met ongeneeslijk zieke mensen en zijn of haar beste vrienden om samen de vriendschap én het leven te vieren.

Dit jaar reist Johnny samen met Sofie, Theo, Ingeborg, Nicky, Maud en Anton de wereld over. Johnny: 'Dit is één van de meest heftige en emotionele programma’s die ik heb gemaakt. En tegelijkertijd de meest dankbare en meest onvergetelijke reis tot dusver.'


De bestemmingen die dit seizoen worden aangedaan zijn wederom wonderschoon: Namibië, Canada, Lapland, Brazilië, Thailand en Jordanië. En die lenen zich perfect om het e.e.a. van de bucketlist af te vinken: van een parachutesprong en een ontmoeting met voetballegende Romario tot een huwelijksaanzoek en het Noorderlicht. Maar bovenal worden er gesprekken gevoerd die thuis in Nederland vaak op zich laten wachten tot het soms te laat is.

Sofie is 29 jaar, heeft uitgezaaide borstkanker en kreeg een paar maanden geleden te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Samen met haar beste vriendinnen en Johnny reist ze af naar Namibië. Daar gaan ze op zoek naar de Big Five. Wanneer ze mee mag met een dierenarts om een leeuw te verzorgen, komt een grote droom uit. Maar de absolute kers op de taart is een verrassingsbezoek van vriend Bouke die wel een heel speciaal verzoek heeft.

Met de 39-jarige Theo en zijn vier beste vrienden William, Alex, Ton en zwager Jos reist Johnny af naar de westkust van Canada. Theo heeft de progressieve spierziekte ALS, waarbij zijn spieren één voor één uitvallen. Geen toekomst waar je naar uit kijkt, maar Theo heeft op een bewonderenswaardige wijze dit noodlot een plekje weten te geven.

De 41-jarige Ingeborg woont samen met Eric, is moeder van twee jonge kinderen en heeft een ongeneeslijke hersentumor. Ondanks haar positieve levensinstelling beseft Ingeborg dat haar leven vroegtijdig ten einde zal komen en daarom wil ze nog heel graag met haar beste vriendinnen Marye en Marieke naar Lapland om het Noorderlicht te spotten.

Met de 31-jarige Nicky reist Johnny af naar voetbalmekka Brazilië. Nicky heeft de ongeneeslijke spierziekte ALS. Nu dit zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangt, wil Nicky nog heel graag een verre reis maken met z’n jeugd- en voetbalvrienden. Daar ontmoet hij niemand minder dan ex-PSV’er Romario die met z’n bemoedigende woorden Nicky enorm weet te raken.

De 26-jarige Maud overwon vier jaar geleden borstkanker, maar sinds twee maanden is ze weer ziek. Ze heeft uitzaaiingen in longen, lever, botten en hersenen. Om het leven toch te vieren reist Johnny met Maud en haar beste vriendinnen Nicolle, Dahnee, Fleur en zusje Ankie af naar Thailand.

De 54-jarige Anton woont samen met jeugdliefde Marlon in Velserbroek. Samen zijn ze de ouders van Denise en Bob. De kinderen zijn net het huis uit als Anton een jaar geleden last krijgt van vage klachten. Hij denkt voor een longontsteking naar het ziekenhuis te gaan, maar daar blijkt dat hij uitgezaaide longkanker heeft. De elf tumoren zitten in zijn longen, hersenen, bekken en rug. Anton vertrekt samen met Johnny en zijn vrienden naar het Midden-Oosten voor een bijzondere reis.

'De Reis Van Je Leven' geeft alle betrokkenen een waardevol blijvend document. Johnny: 'Ik ben zeer trots op het team. We hebben weer een prachtig programma gemaakt, wat ondanks de materie meer over het leven gaat, dan over de dood.'

'De Reis Van Je Leven' wordt geproduceerd door TinCan en is te zien vanaf dinsdag 10 april om 21.30 uur bij RTL 4.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers