Jeroen Snel vaste weekendpresentator EO-radioprogramma 'Thuis op 5'

dinsdag 14 juni 2022

Vanaf zaterdag 18 juni is EO-presentator Jeroen Snel de nieuwe vaste stem van de 'Thuis op 5' weekenduitzendingen. Elke zaterdag- en zondagavond is hij te horen in het EO-programma op NPO Radio 5 waarin relaxte muziek, mooie gesprekken en nieuws de boventoon voeren.

Jeroen kijkt uit naar zijn nieuwe rol als weekendpresentator: 'Ik vind het een bijzondere eer om ieder weekend de luisteraar naar bed te brengen. Juist in de laatste uren voor middernacht is het mooi om een sfeer te creëren waarmee je de dag fijn afsluit. Ik kijk het meest uit naar een persoonlijke en bijna intieme band met de luisteraar zo op de late avond. Radio heeft altijd mijn passie gehad. In het verleden heb ik veel gepresenteerd op NPO Radio 1 en was ik muzieksamensteller voor programma’s op Radio 2 en Radio 3. Als jonge jongen maakte ik radioprogramma’s die ik via een zelfgebouwde zender uitzond.'


'In het programma kan ik ook mijn eigen liefde voor muziek kwijt. Zo kan ik ook mijn eigen favoriete nummers laten horen waaronder mooie gospels die mij altijd tot steun en inspiratie zijn geweest. Mijn lievelingsplaat voor NPO Radio 5 is en blijft Kathy’s song van Eva Cassidy. Dat is echt een perfect nummer voor Thuis op 5!'

Petra de Joode blijft de vaste presentator van de doordeweekse uitzendingen van 'Thuis op 5'. Jeroen neemt het stokje over van Gerja Wolf die op zondagavond vier uur lang te horen is in 'De Muzikale Fruitmand.' Dat gaat ze vanaf september doen met een vast panel van wisselende EO-presentatoren. Meer nieuws over de nieuwe presentatoren van 'De Muzikale Fruitmand' volgt.

Over Jeroen Snel
In 1992 begon Jeroen als verslaggever bij de EO voor de actualiteitenrubriek 'Tijdsein'. Een jaar later vervolgt Jeroen zijn loopbaan bij 'TweeVandaag' als verslaggever en vanaf 2000 ook als presentator. Vanaf 2004 tot en met 2021 presenteert Jeroen 'Blauw Bloed', dat nu nog steeds op tv te zien is. Het is hét royaltyprogramma van de publieke omroep.

'Thuis op 5', elke dag om 22.00 uur op NPO Radio 5.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers